Skip to main content

Τσαρτσαρής: «Δίκαιη η διαδικασία για την επιλογή των παιδιών στις Εθνικές ομάδες»

Ο συνυπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε στην ΕΟΚ webradio, υπογραμμίζοντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι υπάρχει εξαιρετική εικόνα για την επιλογή των Εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Ο συνυπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, Κώστας Τσαρτσαρής, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την επιλογή των παιδιών στις ομάδες: «Όλες οι Ενώσεις ενεπλάκησαν, οπότε και η επιλογή έγινε και μ’ αυτό το κριτήριο, να έχουμε αν είναι δυνατόν παιδιά από όλες τις Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές, να δώσουμε δηλαδή τις εικόνες αυτές και στ’ αντίστοιχα παιδιά των άλλων Ενώσεων. Πρόκειται για μια δίκαιη διαδικασία. Επειδή εγώ δεν πέρασα από τις μικρές Εθνικές, αυτό που έχω να πω είναι ότι το μπάσκετ έχει πάρα πολύ δρόμο, δίνει ευκαιρίες σε όλους, αυτός που δουλεύει προχωράει. Το αν δεν είναι κάποιος σ’ αυτήν την ομάδα δεν είναι αρνητικό, ίσα ίσα πρέπει να το πάρει σαν κίνητρο να πάει παρακάτω, να προχωρήσει και να προσπαθήσει να βελτιωθεί, γιατί ο καλός πάντα προχωράει».

Για το αν υπάρχει καλύτερη εικόνα απ’ την καταγραφή: «Ήδη από πέρυσι είχαμε μια πολύ καλή εικόνα, αλλά φέτος έγινε πεντακάθαρη. Βοήθησε βέβαια και το μητρώο σε αριθμητικά στοιχεία, αλλά από ‘κει και πέρα κι εμείς με τους προπονητές μας και όλη τη δράση που κάναμε φέτος έχουμε φτάσει τη διαδικασία σ’ ένα εξαιρετικό σημείο. Αυτές οι ηλικίες όμως είναι «εύπλαστες», ηλικίες που αλλάζουν μέρα με τη μέρα, οπότε έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Είναι διαδικασίες που «τρέχουν» επί 365 μέρες το χρόνο, οπότε όλα τα παιδιά θα πρέπει να προσπαθούν, να μην απογοητεύονται και να μην υπερενθουσιάζονται».