Skip to main content

ΕΟΚ - Στα σχολεία του Ζωγράφου ταξίδεψε το 3X3 (pic)

Στα σχολεία του Ζωγράφου ταξίδεψε το 3X3, με τους Σοφκολή Σχορτσανίτη και Δημήτρη Διαμαντίδη να συμμετέχουν στη δράση της ΕΟΚ. 

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

Οι μαθητές σχολείων του Δήμου Ζωγράφου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα με ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι του μπάσκετ, το 3×3. Ένα κομμάτι το οποίο όπως είναι και το μότο που το ακολουθεί «ξεκίνησε από τους δρόμους και έφτασε ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Μια δράση που άρχισε στις 25 Ιανουαρίου και είχε πέντε συνολικά στάσεις ολοκληρώθηκε χθες (5/4) σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών» θρύλοι του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έγιναν ένα με τα παιδιά, έχοντας στο πλευρό τους και τον Κώστα Μίσσα και βραβεύτηκαν αντίστοιχα από τον Δήμαρχο Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και σχολικών επιτροπών, Αναστασία Μπότσου και τον πρόεδρος αθλητισμού και πολιτισμού, Γιώργο Γιαννακόπουλο. Αντίστοιχα, δόθηκαν ως δώρο από την ΕΟΚ αναμνηστικές μπάλες 3×3.

To πρόγραμμα αφορούσε στην εκμάθηση και την επαφή των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ζωγράφου με το άθλημα του 3×3. Σε καθεμία από τις πέντε «στάσεις» του προγράμματος συμμετείχαν δύο Δημοτικά Σχολεία της περιοχής. Συνολικά πήραν μέρος 2.230 παιδιά τα οποία φοιτούν στις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη εννέα Δημοτικών Σχολείων, στα οποία δόθηκαν μπάλες 3×3.

*Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ

Το φωτορεπορτάζ είναι από την ΕΟΚ.