Skip to main content

Ο Στεργιάκης στον Αμύντα

Ακόμα μία μεταγραφή ανακοίνωσε ο Αμύντας, με την ομάδα του Υμηττού να γνωστοποεί την συμφωνία της με τον Άλεξ Στεργιάκη.

Την σεζόν που μας πέρασε, ο 29χρονος γκαρντ φόρεσε την φανέλα της Αγ. Παρασκευής, έχοντας 13,9 πόντους μ.ο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Άλεξ Στεργιάκη. Ο 29χρονος guard με ύψος 190 εκατοστά, θα είναι μέλος του ανδρικού τμήματος, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της National League 1.

Ο Άλεξ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στη νέα του ομάδα: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος της νέας ομάδας που δημιουργεί o coach Ζούπας στον Υμηττό. Ο πήχης είναι ψηλά μετά από πολλά χρόνια σταθερής πορείας της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες. Η χρονιά αναμένεται να είναι αρκετά απαιτητική καθώς ο όμιλός μας έχει πολλές ομάδες που έχουν σκοπό να πρωταγωνιστήσουν. Αυτό μας δίνει κίνητρο να δουλέψουμε σκληρά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μας!”

Who Is Who

Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1995, στην Αθήνα και τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες της Φιλοθέης και του Ψυχικού.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Φιλοθέη, στο University of Portsmouth, στον Ποσειδώνα Ψυχικού και τη σεζον 2017-18 εντάχθηκε στην ομάδα της ΦΕΑ ξεκινώντας μία εκπλητική πορεία, 6 ετών, από την ΕΣΚΑ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, πρώτος σκορερ στις περισσότερες περιόδους, Κυπελλούχος ΕΣΚΑ το 2019, συμμετοχή στον τελικό του Unicef Trophy (2022-23). Στην τελευταία του χρονιά με την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας, στην Elite League (2022-23), είχε 30 συμμετοχές με μέσο όρο 31,26′, 14,1 πόντους, 5,7 ριμπαουντ, 3 ασιστ και 3,2 κλεψίματα, ανά αγωνιστική.

Την περασμένη σεζον αγωνίστηκε με την Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής έχοντας μέσο όρο 13,9 πόντους, ανά αγώνα.

Καλή συνέχεια Άλεξ στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!