Skip to main content

Σορώτος: «Στόχος του Δούκα το καλό πλασάρισμα στα play out»

Για την τριάδα… φωτιά με ΑΕΝΚ, Πρωτέα και ΟΦΗ, αλλά και τους στόχους του Δούκα, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Σορώτος.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός μίλησε:

Για τα 3 παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα (σ.σ. ΑΕΝΚ, Πρωτέα, ΟΦΗ): «Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Πριν το παιχνίδι με την ΑΕΝΚ είπα στα παιδιά ότι σ’ αυτήν τη σειρά των τριών παιχνιδιών που έχουμε, τα οποία είναι πολύ κρίσιμα για ‘μας, είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα όποια συναισθήματα προκαλεί το προηγούμενο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά με νίκη επί της ΑΕΝΚ και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε επιτέλους πλήρεις, για πρώτη φορά μετά την 3η αγωνιστική, που από τότε παίξαμε καθοριστικά παιχνίδια με 3 ή 4 απουσίες. Το καλό είναι ότι έχουμε μια ομάδα με νέα παιδιά και προσπαθούμε πάρα πολύ».

Για το σαββατιάτικο (28/01) παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Για ‘μας είναι πολύ καθοριστικό παιχνίδι αυτό με τον ΟΦΗ, γιατί είναι με μια ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Τους έχουμε κερδίσει εκτός έδρας και με το θεσμό των play-out φέτος, αν μπούμε σ’ αυτήν τη διαδικασία θα είναι πολύ καθοριστικό να ‘χουμε μια ομάδα στο 2-0. Προς το παρόν όμως προηγείται το παιχνίδι με τον Πρωτέα, γιατί μετά από έναν άτυχο 1ο γύρο που είχαμε είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να «κυνηγάμε» τη νίκης σε κάθε παιχνίδι».

Για τις προσθήκες που έκαναν: «Κάναμε δύο σημαντικές αλλαγές, πήραμε τον Κώστα Σωτηράκη που τον είχαμε και πέρσι και πήραμε και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ατυχώς, στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων χάσαμε τον Σωτηράκη λόγω covid και δεν είχαμε ούτε τον Παπανδρέου. Για πρώτη φορά εμφανιστήκαμε πλήρεις στο παιχνίδι με την Κηφισιά. Νομίζω ότι πήγαμε καλά, αλλά με ένα παιχνίδι καμία ομάδα δε σώθηκε, πρέπει να το δούμε σε βάθος χρόνου».

Για το φετινό στόχο του Δούκα: «Ο όμιλος στον οποίο βρισκόμαστε εμείς είναι πάρα πολύ δύσκολος. Τουλάχιστον σε επίπεδο σωτηρίας είναι πολύ δύσκολο, είναι πολλές καλές ομάδες εδώ πέρα. Αν εξαιρέσουμε τα Χανιά όπου τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια, όλες οι άλλες ομάδες είναι πολύ καλές. Κάποιες κινήσεις του καλοκαιριού δε μάς βγήκαν και κυρίως είχαμε πάρα πολλές ατυχίες τραυματισμών. Όταν σε κρίσιμα παιχνίδια όπως με το Διαγόρα και τον Έσπερο παίζεις χωρίς τέσσερις παίκτες, δεν είναι εύκολο ν’ ανταποκριθείς με αποτελέσματα. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, σαφέστατα ο στόχος μας είναι ν’ αποφύγουμε τον άμεσο υποβιβασμό, να μπούμε στα play-out όσο το δυνατόν καλύτερα και αν μπορέσουμε ν’ αποφύγουμε τη διαδικασία των play-out, κάτι πολύ δύσκολο βέβαια».