Skip to main content

Μάντζαρης: «Ο Πορφύρας μπορεί να καλύψει όλα όσα θέλω»

Ο προπονητής του Πορφύρα, Αντώνης Μάντζαρης, «φιλοξενήθηκε» στo EOK WebRadio.

Αναλυτικά είπε:

Για τον λόγο που πήγε στον Πορφύρα: «Επειδή ξεκίνησα να παίζω φέτος στην Elite League, έκανα ένα παιδάκι και λόγω δουλειάς αποφάσισα ότι ίσως είναι η ώρα να το σταματήσω στο επαγγελματικό επίπεδο, γιατί ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική. Είχα κάνει 2-3 συνομιλίες με άλλες ομάδες, όμως ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα με καλύψει σε αυτά που θέλω, δηλαδή να μπορώ να δουλέψω απερίσπαστα και να έχω μια υγιή κατάσταση. Θεωρώ ότι ο Πορφύρας είναι μια τέτοια ομάδα, είχα συνεργαστεί ξανά παλιά με τους ανθρώπους, οπότε για ‘μένα ήταν μια εύκολη απόφαση».

Για τον Πορφύρα: «Επειδή αναλαμβάνω για πρώτη φορά στα μέσα της χρονιάς, έτσι κι αλλιώς είναι λίγο πρωτόγνωρο. Θεωρώ ότι όταν είσαι σε μια ομάδα που έχει δουλέψει και έχει σταθερές στο παιχνίδι είναι πολύ πιο εύκολο για ‘σένα να κάνεις τη δουλειά σου και να προσέχεις 2-3 λεπτομέρειες. Οπότε θεωρώ τύχη να είμαι σε μια ομάδα που είχε βασικό “κορμό”, είχε τον ίδιο προπονητή χρόνια και υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν “χτίσει” μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Έρχομαι εγώ εκεί να βάλω το “λιθαράκι” μου και μια “πινελιά” παραπάνω».

Για το Final-8: «Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά, δεν το ήξερε κανένας, ήταν κάτι πιλοτικό, αλλά όλα τα παιδιά το είχαν δει πολύ θετικά. Ήταν μια διοργάνωση που έλειπε. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ καλό βήμα για να δείξει ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο τα 40 λεπτά, ότι πέρα από αυτό είμαστε όλοι μαζί και δεν μας χωρίζει τίποτα».

Για το άγχος των παικτών: «Είναι πολύ σημαντικό για κάποιους αθλητές να παίζουν κάποια ματς τα οποία δεν έχουν τόσο μεγάλο “πρέπει”. Όταν όλη τη χρονιά παλεύεις για ένα αποτέλεσμα, το να πας σε μια γιορτή που καλώς ή κακώς όλοι θεωρούν ότι θα το πάρει ή ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός εκτός απροόπτου, αυτό “λύνει τα χέρια” των παικτών και θα βοηθήσει να δούμε πολύ ωραία ματς».

Για τη συμμετοχή του Πανιώνιου στο Final-8: «Είναι ένα ευχάριστο… διάλλειμα, γιατί είναι ένας στόχος που δεν υπάρχει το “πρέπει” για τα παιδιά αυτά. Τα περισσότερα παιδιά έχουν παίξει και στην πρώτη κατηγορία, οπότε ουσιαστικά δε φοβούνται τον αντίπαλο. Θα δούμε και από τον Πανιώνιο ένα πολύ καλό παιχνίδι».