Skip to main content

Καλλιπολίτης: «Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας, με τις Ακαδημίες του, κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο την περιοχή»

Ο ΔΑΣ Δραπετσώνας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες, με τον Σάκη Καλλιπολίτη, με δηλώσεις του στο EOK WEB Radio, να μιλά για την άνοδο της ομάδας του στην National League 2.

Αναλυτικά ο προπονητής της ομάδας της Δραπετσώνας μίλησε:

Για τα συναισθήματά τους: «Είμαστε ακόμα χαρούμενοι. Ακόμα πανηγυρίζουμε, όλη η πόλη. Δεν έχει γίνει κάτι ακόμη σχετικά με τον σχεδιασμό».

Για τη δυσκολία της ανόδου: «Έχω την εντύπωση ότι για να φύγεις από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ και να πας στις εθνικές κατηγορίες είναι πολύ πιο δύσκολο από το να είσαι τη National League 2. Στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ φέτος υπήρχαν ο Μανδραϊκός, Άρης Νίκαιας, Ιωνικός, Ίκαρος Νέας Σμύρνης, ομάδες που είναι χρόνια στις εθνικές κατηγορίες και κατάφερε η Δραπετσώνα με τις ακαδημίες της να ανεβάσει επίπεδο την περιοχή».

Για τον στόχο τους στην αρχή της σεζόν: «Στόχος ήταν να προωθήσουμε κάποια παιδιά από τις ακαδημίες, να βάλουμε κάποια έμπειρα παιδιά δίπλα τους και να πάμε έως όπου πάει. Τον Δεκέμβρη είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, φέραμε δύο μεταγραφές και ανέβηκε επίπεδο η ομάδα παραπάνω απ’ ό,τι ήταν. Οι μικροί αθλητές μπόρεσαν και στάθηκαν, μαζί με τη βοήθεια κάποιων έμπειρων παιδιών που είχαμε στην ομάδα και βγήκε αυτό που βγήκε».

Για τη φετινή σεζόν: «Ήταν πολύ δύσκολα. Για παράδειγμα, ο Ιωνικός ήταν ομάδα η οποία είχε πολλούς επαγγελματίες από τις εθνικές κατηγορίες. Όταν εμείς έχουμε παιδιά που πάνε σχολείο, δίνουν Πανελλήνιες, παιδιά που δουλεύουν μέχρι τις 7 το απόγευμα, είναι πολύ δύσκολο».

Για τη ευρεία νίκη επί της Μακαμπή Θεσσαλονίκης στα μπαράζ ανόδου: «Η ομάδα δούλεψε πάνω σε αυτό. Έστειλε ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη να βλέπει τα ματς, ξέραμε τι κάνουν. Δεν πήγαμε στην τύχη, το κάναμε εύκολο. Πιστεύω το πιο σημαντικό ματς για εμάς στη χρονιά ήταν στα play-offs που παίξαμε με τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, όπου κάναμε το 2-0 και πήγαμε με τον Ιωνικό. Εκεί ξέραμε ότι ή θα πάρουμε το πρωτάθλημα ή θα παίξουμε τον δευτεραθλητή Θεσσαλονίκης που ξέραμε ότι δεν έχει το επίπεδο του Πειραιά ή της ΕΣΚΑ».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Στην ουσία είχαμε 6-7 παιδιά που είναι από τη Δραπετσώνα, μετά μπήκαν και τα άλλα παιδιά, εντάχθηκαν και φτιάξαμε κάτι καλό. Ακριβώς έτσι θα κάνουμε και την επόμενη σεζόν, δε θα αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας. Θα μπουν κάποιες προσθήκες οι οποίες θα μπορούν να στηρίξουν αυτό που πρεσβεύει η ομάδα».

Για το «μυστικό» του συλλόγου: «Το “μυστικό” του συλλόγου δεν είναι τόσο η αντρική ομάδα να είναι σε υψηλό επίπεδο, όσο το να έχεις μέσα στην ανδρική ομάδα κάποια παιδιά τα οποία τα έχουν δει οι γονείς του συλλόγου στις μικρότερες ηλικίες να είναι στη Δραπετσώνα. Κάποια παιδιά πριν 3 χρόνια ήταν στους παμπαίδες και φτάσαμε σε ένα σημείο να είναι στην ανδρική ομάδα».