Skip to main content

Ρώσσης: «Να αποφύγει ο Απόλλων Σμύρνης τις περιπέτειες σωτηρίας στην National League 2»

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τις φιλοδοξίες της ομάδας στην National League 2, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Δημήτρης Ρώσσης.

Αναλυτικά ο Ρώσσης μίλησε:

Για την ανανέωσή του με τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Για το θέμα της ανανέωσης η αλήθεια ότι είναι περίεργο, γιατί με όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην Ελλάδα, γενικά, δεν ξέρεις τι γίνεται. Έχω βρεθεί σε καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια που άλλα περίμενα και άλλα άκουσα. Παρ’ όλα αυτά, ήταν εύκολη σχετικά η ανανέωση».

Για τη φετινή σεζόν: «Από απόσταση ήταν επιτυχημένη από αποτελέσματα, ζόρικη, δύσκολη και κουραστική κατά τη διάρκειά της. Πολλά μαθήματα, αισθάνομαι ότι έχω γίνει πολύ καλύτερος και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος που πρέπει να διαχειριστεί καταστάσεις, όχι μόνο την επίθεση και ποσοστά. Ήταν πολύ ωραία η χρονιά. Ξεκίνησε με το να είμαι εγώ καινούριος στην ομάδα, με ένα κράμα μεγάλων και πιτσιρικάδων στο ρόστερ και όσο περνούσαν οι αγωνιστικές άρχιζε από εκεί το “θα δούμε τι θα γίνει”, άρχιζε το “πρέπει” που γινόταν κεφαλαίο σιγά-σιγά και μεγάλο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

Για τις φιλοδοξίες τους στη National League 2: «Αυτή τη στιγμή στόχος είναι να φτιαχτεί ένα καλό ισορροπημένο ρόστερ και να μπει σε μια κατηγορία που είναι πολύ δύσκολη έτσι όπως είναι το format. Με τις 12 ομάδες που οι μισές πάνε προς τα πάνω και οι άλλες μισές παλεύουν για τη σωτηρία τους, νομίζω ξεκινώ από το να φτιαχτεί ένα ράστερ που θα είναι στο πάνω μισό και να αποφύγει περιπέτειες σωτηρίας και μετά βλέπουμε».

Για συζητήσεις με παίκτες: «Έχουν γίνει ελάχιστες. Κυρίως είμαστε στη φάση να δούμε τι θα γίνει με τους παίκτες που ήταν πέρσι στην ομάδα. Η λογική είναι ότι όποιος θέλει να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια θα είναι στην ομάδα».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Όποτε χρειάστηκε γενικά είχε κόσμο. Στο Κύπελλο, στα κρίσιμα ματς γινόταν πολύ περισσότερος ο κόσμος. Είναι σημαντικός για κάθε ομάδα».

Για τον Πανερυθραϊκό: «Και εκεί πάνω-κάτω το ίδιο γίνεται. Εκεί είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα με τον σχεδιασμό, γιατί εκεί οι παίκτες είναι επαγγελματίες, υπάρχουν οι ξένοι. Αλλά και εκεί πάλι είναι ο Πανερυθραϊκός με το πρότζεκτ που έχει με τους νεαρούς. Οι νεαροί που θα προωθηθούν να ταιριάξουν με κάποιους από τους περσινούς για να έρθουν και κάποιοι που θα συμπληρώσουν, γιατί η προτεραιότητα του Πανερυθραϊκού δεν είναι ανέβει στη Basket League. Είναι οι νέοι παίκτες πρώτα και πώς θα στηρίξει τους νέους παίκτες για να αναδειχθούν. Και εκεί τα πράγματα είναι θολά».