Skip to main content

Πρέκας: «Στη Σαρωνίδα κοιτάμε τι έρχεται από πίσω, τι έχουμε στις ακαδημίες, τι ετοιμάζουμε εκεί ώστε να μπορέσει να παίξει στις εθνικές κατηγορίες»

Για επερχόμενη την συμμετοχή της Σαρωνίδας στην National League 2, αλλά και το πλάνο για τις Ακαδημίες της ομάδας, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Γιάννης Πρέκας.

Αναλυτικά ο Γενικός Αρχηγός του ΝΟΣ μίλησε:

Για τον Ν.Ο. Σαρωνίδας: «Ο Ν.Ο. Σαρωνίδας ξεκίνησε το 1975. Ιδρύθηκε στη Σαρωνίδα από παραθεριστές που ερχόντουσαν και κύρια αθλήματά του ήταν τα θαλάσσια σπορ. Με το πέρασμα των χρόνων εξελισσόταν, μεγάλωνε σαν σύλλογος, φτιαχνόταν και γύρω στη δεκαετία του ‘90 φτιάχτηκε το τμήμα μπάσκετ που το ξεκίνησε ο αείμνηστος Γιώργος Ζάννος. Συνεχίστηκε, έγινε προσπάθεια, μπήκαν νέα Δ.Σ και φτάσαμε στο 2021, όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, όπου όλοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, εξαιρετικοί χαρακτήρες, με όρεξη και μεράκι για το μπάσκετ. Τα τρία τελευταία χρόνια είμαστε πρωταγωνιστές όπου και να βρισκόμαστε, παίζουμε αυτό που ξέρουμε να παίζουμε καλά. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια».

Για τη wild card που πήραν για συμμετοχή τους στη National League 2 της επόμενης σεζόν: «Η Σαρωνίδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει πρωταθλήματα, ανόδους, υπερπρωταθλήματα, τελικό Κυπέλλου. Θα μπορούσαμε να είμαστε και στην Α’ ΕΣΚΑ. Δεν είναι ότι είναι ένα κίνητρο ότι πήραμε τη wild card γιατί θέλουμε να λεγόμαστε ομάδα National League 2, αλλά εμείς κοιτάμε τι έρχεται από πίσω, τι έχουμε στις ακαδημίες, τι ετοιμάζουμε εκεί ώστε να μπορέσει να παίξει στις εθνικές κατηγορίες. Έχουμε καταφέρει απ’ τις ακαδημίες να έχουμε 14χρονους με συμμετοχές στα τοπικά πρωταθλήματα».

Για το πλάνο όσον αφορά τα παιδιά των ακαδημιών: «Η ομάδα, πέρα απ’ το να μαζέψει παιδιά, θέλει τα παιδιά που έχει να δουλεύουν σωστά, με καταξιωμένους στο χώρο προπονητές. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, προσπαθούμε να παίρνουν σωστές βάσεις από μικρά και προσπαθούμε να κοιτάξουμε να μαζέψουμε ταλέντα απ’ τις γύρω περιοχές, που ήδη υπάρχουν και παίζουν στις εθνικές κατηγορίες. Κοιτάμε να επανδρώσουμε την ομάδα με παίκτες που είναι δίπλα μας και τόσο καιρό έκαναν 70-80 χιλιόμετρα για να πηγαίνουν να παίζουν πιο μακριά από εμάς».

Για τις μεταγραφές ενόψει National League 2: «Πάμε για τουλάχιστον 6 μεταγραφές. Έχουμε ξεκινήσει επαφές και από Δευτέρα (22/07) θα ανακοινώνονται παίκτες σιγά-σιγά».