Skip to main content

Γλαύκος Έσπερος: Σημαντική κίνηση με Κογιώνη

Ενίσχυση για τον Γλαύκο Έσπερο, ενόψει της συμμετοχής του στην National League 2, καθώς η ομάδα της Πάτρας ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Γιώργο Κογιώνη.

Ο 23χρονος φόργουορντ επιστρέφει στην ομάδα, την φανέλα της οποίας φόρεσε, τόσο στους εφήβους, όσο και στους άνδρες, ενώ την σεζόν που πέρασε, ο Κογιώνης φόρεσε την φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας.  

Αναλυτικά:

«Η Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κογιώνη για τα επόμενα 2 χρόνια και τον καλωσορίζει και πάλι στην Οικογένεια της Ένωσης, όπου επιστρέφει μετά από απουσία 4 ετών.  

Ευχόμαστε στον Γιώργο να είναι υγιής και να εκπληρώσει τις ατομικές του φιλοδοξίες, βοηθώντας, παράλληλα, την Ένωση να υλοποιήσει τους στόχους της.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Ένωσης ο Γιώργος Κογιώνης ανέφερε πως “το πλάνο, οι στόχοι αλλά και η προσέγγιση του οργανισμού ήταν αυτά που με έκαναν να θέλω να ενταχθώ και εγώ στο σύνολο που δημιουργείται”, ενώ σε σχέση με τους στόχους πρόσθεσε πως: “στόχος μας είναι να δέσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς είμαστε μια καινούργια ομάδα, να βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα και να παρουσιάσουμε στο γήπεδο ένα όμορφο αποτέλεσμα”.

Ο γεννημένος την 22η Μαΐου 2001, στην Πάτρα, Γιώργος Κογιώνης έχει ύψος 2,03 και αγωνίζεται ως power forward/center. Ξεκίνησε το μπάσκετ στις ακαδημίες του Απόλλωνα Πάτρας, και το 2017 μεταπήδησε στο μητρικό σωματείο της Ένωσης, Έσπερο ΑΟΠΑ, όπου παρέμεινε τα επόμενα 3 χρόνια αγωνιζόμενος στην Εφηβική (2017-19) και την Ανδρική ομάδα του Συλλόγου (2019-20, Α1 ΕΣΚΑ-Η). Το 2020 επέστρεψε στον Απόλλωνα Πατρών, όπου αγωνίστηκε αρχικά στην Α2΄ Εθνική, κατακτώντας τον τίτλο και την άνοδο στην Basket League (2020-21) και στη συνέχεια στην Basket League, όπου αγωνίστηκε σε 4 παιχνίδια το 2021-22 και σε 17 την περιοδο 2022-23.

Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά 2023-24 αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα Πάτρας σε 13 παιχνίδια της Basket League, ενώ, παράλληλα, έπαιξε με διπλό δελτίο σε 2 αγώνες της Elite League με τον Αίαντα Ευόσμου το 2023 κι ενίσχυσε την Απολλωνιάδα στα play-out της Α1 ΕΣΚΑ-Η το 2024».