Skip to main content

Ο Βίκτορ Προύσα στο Superbasket: «Νεανική ομάδα η Ελευθερία Μοσχάτου, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από το Ευρωπαικό Κ18 στο Ηράκλειο»

 Ο προπονητής της Ζαμπίνι Μπρνο, Βίκτορ Προύσα μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα της ομάδας του με την Ελευθερία Μοσχάτου, για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup Women, επισημαίνοντας τα στοιχεία για την φιλοσοφία και για την νοοτροπία της ομάδας του, αλλά και τονίζοντας ότι έχει πολύ ωραίες αναμνήσεις από το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Κ18 Γυναικών στο Ηράκλειο.

 Η Ζαμπίνι Μπρνο είναι μια από τις παραδοσιακές ευρωπαικές δυνάμεις, αφού πέρα από τα 14 πρωταθλήματα Τσεχίας και τα 19 Κύπελλα Τσεχίας που έχει κατακτήσει, σήκωσε τον τίτλο της Euroleague Women το 2005-2006, ενώ κατετάγη στην δεύτερη θέση τις σεζόν 2004-2005 και 2007-2008. 

Την φετινή σεζόν η ομάδα από την Τσεχία έχει ξεκινήσει με ρεκόρ 3-1 στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ βρίσκεται στον όμιλο της Ελευθερίας Μοσχάτου στο Eurocup Women, οπού εκεί επίσης είναι η γαλλική Φλαμς Καρόλο και η ισπανική Τσαντι Λα Σε.

Ο κόουτς Βίκτορ Προύσα έχει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από ευρωπαικές διοργανώσεις, ενώ είναι και προπονητής στις μικρές εθνικές ομάδες της Τσεχίας.

ζαβινι.jpg

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Βίκτορ Προύσα στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

 Θα αντιμετωπίσετε την Ελευθερία Μοσχάτου, την Τετάρτη (18/10), για την δεύτερη αγωνιστική του Eurocup. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για την ομάδα και πώς περιμένετε να πάει ο αγώνας.

"Γνωρίζω ότι έχουν μια πολύ νεανική ομάδα, στην οποία βρίσκονται κάποιες έμπειρες παίκτριες. Πήραν την πρόκριση στους ομίλους μέσω των προκριματικών, επικρατώντας της φιλόδοξης Κλουζ. Περιμένω ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι όπως είναι ο κάθε αγώνας στο Eurocup Women".

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για τις σκέψεις και τους στόχους για την φετινή σεζόν και πώς πήγαν οι πρώτοι αγώνες μέχρι τώρα.

"Οι στόχοι μας είναι να προκριθούμε στους τελικούς του εγχώριου πρωταθλήματος, να κατακτήσουμε το ομοσπονδιακό κύπελλο Τσεχίας-Σλοβακίας και να παίξουμε πολύ καλά παιχνίδια στο Eurocup Women, τα οποία θα μας επιτρέψουν να είμαστε στον αγώνα για να προκριθούμε στα playoffs. Είμαστε ακόμα σε διαδικασία εξέλιξης και μακριά από τις δυνατότητές μας, αλλά γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε αυτή τη εξέλιξη".
 
ζαβινι_2.jpg
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
"Αυτόν τον χρόνο έχουμε την νεότερη ηλικιακά ομάδα στην πρόσφατη ιστορία μας. Θα θέλαμε να δώσουμε στις νέες παίκτριες μας την ευκαιρία να παίξουν σε υψηλό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις (εγχώριο πρωτάθλημα και Eurocup Women), αλλά τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Κάθε λεπτό, ανεξαρτήτως της ηλικίας και της ποιότητας της παίκτριας, πρέπει να κερδίζεται καθημερινά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθείς και να πετύχεις μακροπρόθεσμα".
 
Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σας από το επίπεδο του φετινού Eurocup Women και ποιες οι προσδοκίες σας από την διοργάνωση;
 
"48 ομάδες σε ομίλους είναι ένας μεγάλος αριθμός, χαιρόμαστε που δεν υπάρχει Δυτική και Ανατολική ζώνη φέτος, γεγονός που κάνει τον διαγωνισμό ακόμα πιο ενδιαφέρον. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο, επομένως σεβόμαστε κάθε ένα από τα έξι παιχνίδια που έχουμε και όπως πρωτοείπα, ελπίζουμε να κάνουμε αποτελέσματα που θα μας επιτρέψουν να παίξουμε ακόμα περισσότερα παιχνίδια στα playoffs".
 
ζαβινι3.jpg
 
 Είστε προπονητής στις μικρές εθνικές ομάδες της Τσεχίας. Θα ήθελα να μας πείτε τις απόψεις σας για το επίπεδο των διοργανώσεων που συμμετέχετε, αλλά και τις σκέψεις σας για το Eurobasket Women, το οποίο μεταξύ άλλων θα διοργανωθεί στην Ελλάδα και στην Τσεχία.
 
"Θα ήθελα να μιλήσω για την πρόσφατη εμπειρία από αυτό το καλοκαίρι, όταν ήμασταν μέρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ19 στη Μαδρίτη, η οποία ήταν τρομερή. Επέτρεψε στις νεαρές αθλήτριες μας να ανταγωνιστούν τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και ελπίζω ότι κάποιες από αυτές τις παίκτριες θα είναι μέρος της ομάδας μας στο Eurobasket 2025. Σχετικά με την Ελλάδα και την διοργάνωση του Eurobasket 2025, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι πολύ οργανωμένο στο πιο υψηλό επίπεδο. Είχα την τύχη να είμαι προπονητής της Κ18 της Εθνικής Τσεχίας στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ηράκλειο το 2022. 
Μέσω εκείνου του τουρνουά προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ19, οπότε έχω μόνο την καλύτερη εμπειρία και τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό".