Skip to main content

Κουπίδης και Γιανναλέτσος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Νήαρ Ηστ: «Δεν έχουμε κάποιον επενδυτή, όπως έχουν οι άλλες οι ομάδες, να βάζει λεφτά»

Η Νήαρ Ηστ κέρδισε με το... σπαθί της στο παρκέ το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Elite League, όμως τα όσα έχουν συμβεί εκτός αγωνιστικών χώρων το τελευταίο διάστημα, έχουν σκορπίσει την αμφιβολία στις τάξεις της ομάδας. Η παραίτηση της προηγούμενης διοίκησης και η έλλειψη οικονομικών πόρων, ενόψει της ιδιαίτερα απαιτητικής νέας σεζόν, έχουν προκαλέσει αναταράξεις, με τους Θέμη Κουπίδη και Δημήτρη Γιανναλέτσο να... κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Οι δύο στηλοβάτες της Νήαρ Ηστ μίλησαν στο Super Basket για το μέλλον της ομάδας και την ανάγκη στήριξης της από τους ανθρώπους της Καισαριανής, εκφράζοντας, όμως, παράλληλα την σιγουριά πως, με την βοήθεια και του κόσμου, η Νήαρ Ηστ θα σταθεί επάξια στην Elite League. 

Συνέντευξη  στον Γιάννη Σιαβελή: 

Να βρεθούν άνθρωποι από την Καισαριανή που θα βοηθήσουν την ομάδα με πράξεις και οχι στα λόγια ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Γιανναλέτσου όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στον σύλλογο της Καισαριανής.

Ανέφερε χαρακτηρικά πως:« Έχει αναλάβει ένας πρόεδρος εδώ και έναν μήνα, που προσπαθεί να βρει ανθρώπους από την Καισαριανή να βοηθήσουν. Είναι ένας μήνας που γίνεται αυτό, δεν έχει βρεθεί κάποιος να βοηθήσει. Άλλαξε το συμβούλιο ο πρόεδρος είναι ο κ. Νικολαΐδης. Προσπαθεί ο άνθρωπος να βρει χορηγούς όλοι είναι στα λόγια , κάποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη δεν υπάρχει».

Ο ψηλός της Καισαριανής όταν ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα η ομάδα να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Elite League λόγω της παραίτησης της παλιάς διοίκησης και παράλληλα των υψηλών απαιτήσεων του πρωταθλήματος , ανέφερε χαρακτηριστικά πως: « Να μην κατέβει δεν θα γίνει , έστω και στο τέλος θα γίνει προσπάθεια. Η νέα και παλιά διοίκηση είναι διαχειριστές των χρημάτων που παίρνανε. Δεν υπάρχει κάποιος να βάλει λεφτά στην ομάδα. Ότι έχει είναι από τις ακαδημίες και τους χορηγούς. Δεν είχαμε κάποιον επενδυτή όπως έχουν οι άλλες οι ομάδες να βάζει λεφτά. Αυτά συμβαίνουν στην Νήαρ Ηστ. Έχουμε πάρει σερί πρωταθλήματα , εγώ με τον Κουπίδη είμαστε σχεδόν τζάμπα στην ομάδα , γιατί είμαστε από εδώ. Όλα αυτά βοήθησαν την ομάδα να κάνει τρεις , τέσσερις σερί ανόδους. Όλοι λένε ότι το μπάτζετ είναι μικρό , αυτό γίνεται γιατί εγώ και ο Θέμης παίζουμε τζάμπα, αξίζουμε άλλα και παίρνουμε άλλα».

΄Τέλος ο Δημήτρης Γιανναλέτσος σχετικά με τους παίκτες και πως βλέπουν αυτές τις εξελίξεις ανέφερε ότι: «Όλοι οι περσινοί παίκτες θέλουν σίγουρα να μείνουν στην Νήαρ , αλλά όλοι θέλουμε να μπει κάποιος άνθρωπος να βοηθήσει».

 

Από την πλευρά του ο εμβληματικός σκόρερ της Νήαρ Ηστ ,Θέμης Κουπίδης για τις τελευταίες εξελίξεις που συμβάινουν στην ομάδα δ΄ηλωσε χαρακτηριστικά πως: «Υπάρχει μια οικονομική στενότητα, αλλά θα βοηθήσει  το κοινό της Καισαριανής και η ομάδα θα σταθεί αξιοπρεπέστατα. Σίγουρα θα είναι δύσκολη η χρονιά γιατί δεν θα έχουμε κάποιον επικεφαλή πρόεδρο να βάζει τα περισσότερα χρήματα όπως γίνεται στις περισσότερες ομάδες , αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Ο Κουπίδης όταν ρωτήθηκε για την νέα διοίκηση, ήταν πολύ αισιόδοξος καθώς ανέφερε ότι: « Έγινε μια αλλαγή σκυτάλης , από τον προηγούμενο πρόεδρο που έφυγε και ανέλαβε ένας άνθρωπος που ήταν στην ομάδα , δεν ήταν πως είναι καινούργιος και δεν ξέρει την ιστορία του συλλόγου ή τον σύλλογο, είναι από τους πιο κοντινούς εργανθρώπους στον σύλλογο και έχει δείξει πολύ όρεξη για να προσφέρει.

Θέμα να μην παίξει η ομάδα στην Elite League δεν υπάρχει καθώς ο ίδιος ανέφερε πως: « Έχουμε δηλώσει κανονικά συμμετοχή και έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός».

Η αγάπη που έχει και ο Δημήτρης και ο Θέμης για την Νήαρ Ηστ είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη και αληθινή. Όταν κλήθηκε ο Θέμης Κουπίδης να σχολιάσει μια φράση του Δημήτρη Γιανναλέτσου «Άλλα παίρνουμε , άλλα αξίζουμε» δήλωσε ότι: « Είμαστε από μικρά παιδιά και την αγαπάμε την ομάδα. Όπως συμβαίνει και στις περισσότερες φορές , οι ομάδες αδικούν τα δικά τους παιδιά περισσότερο. Δεν είμαι αχάριστος , με έχει βοηθήσει η ομάδα παλαιότερα , τώρα ήρθε η δική μου σειρά να την βοηθήσω. Καλώς ή κακώς δεν είναι ο πρωταρχικός μου στόχος να πάρω τα χρήματα που αξίζω σαν παικτική αξία, αλλά μέσα στα τέσσερα χρόνια που είμαι στην ομάδα κάναμε συνεχόμενους  ανόδους και η ομάδα είναι στην θέση που τις ανήκει στην Elite League , στις Εθνικές κατηγορίες και αυτό έχει σημασία. Είναι δύσκολη κατηγορία , αλλά είμαστε ιστορικό σωματείο και ελπίζω να βρεθούνε αξιόλογοι άνθρωποι , γιατί δεν είναι μόνο ο πρόεδρος αλλά είναι και τα μέλη , ώστε να την βοηθήσουν και αυτό που πρέπει είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα και να διατηρηθεί στην Elite League».