Skip to main content

Τσατάς στο Superbasket: «Συγκίνηση όταν παίζεις για έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Ηλυσιακός, τα αποδυτήρια ήταν ο συντελεστής για την επιτυχία μας»

Η σεζόν για τον Ηλυσιακό ολοκληρώθηκε ιδανικά, με τον τίτλο του πρωταθλητή του 2ου ομίλου της National League 2 και την επιστροφή της ομάδας στην National League 1. Το Superbasket μίλησε με έναν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας της ομάδας των Ιλισίων, τον Γιώργο Τσατά, με τον πρώτο σκόρερ στον... τελικό των τελικών απέναντι στο Πικέρμι, να μιλά για το Game 5 που... σφράγισε την άνοδο του Ηλυσιακού, τον θρύλο Αντώνη Φώτση, αλλά και τον κ΄όσμο της ομάδας που έκανε την διαφορά. 

 Λένε πως οι παρέες γράφουν ιστορία και αυτό αποδεδειγμένα συμβαίνει και στην περίπτωση του Ηλυσιακού ,που πανηγύρισε το πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο της National League 2 και την άνοδο στην National League 1....από τα αποδυτήρια.

O Hλυσιακ΄ος τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, με ρεκόρ 15-5 , αντιμετώπισε τον Πανναξιακό στα ημιτελικά της National League 2, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση με 2-1 και στους τελικούς για το πρωτάθλημα και την άνοδο αντιμετώπισε την ομάδα του Πικερμίου όπου και επιβλήθηκε σε σειρά αγώνων με ρεκόρ 3-2.

Ο Ηλυσιακός είναι ένα μεγάλο brand name με σπουδαία ιστορία, καθώς μετρά 8 συμμετοχές στην Α1 Ανδρών και 18 στην Α2, αριθμοί που αποδεικνύουν πως η ομάδα των Ιλισίων ανήκει στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της σεζόν και ο πρώτος σκόρερ στο... τελικό των τελικών με 18 πόντους και 3 τρίποντα είναι ο Γιώργος Τσατ΄ας. Ο 26χρονος 'Ελληνας playmaker πιο ώριμος από ποτέ , έχοντας αγωνιστεί σε Έσπερο Λαμίας, Κρόνο Αγίου Δημητρίου, Ακαδημία Ελευσίνας, Μίλωνα, Άρη Νίκαιας,Ίκαρο Καλλιθέας, Αγρίνιο , Κορωπί και στην ιταλική Nuova Pallacanestro Monteroni βγήκε μπροστά και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για τα επιτεύγματα της φετιν΄ης σεζόν.

Όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Τσατάς στο Superbasket και στον Γιάννη Σιαβελή:

Ο Ηλυσιακός επέστρεψε στην National League 1. Μοιράσου μαζί μας τα συναισθήματα σου, μετά το φινάλε της σεζόν που βρήκε την ομάδα σας πρωταθλήτρια στον 2ο Όμιλο.

''Αρχικά, ο στόχος ήταν η σωτηρία. Ξεκινήσαμε φειδωλά, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι, τα συναισθήματα που άρχισαν να δημιουργούνται ήταν ενθουσιασμός και πίστη στην ομάδα . Εν τέλη χαρά, συγκίνηση και δικαίωση γιατί όταν παίζεις για έναν τόσο ιστορικό σύλλογο το μόνο που μπορείς να αισθάνεσαι είναι ευγνωμοσύνη που υπήρξες μέλος αυτής της ομάδας''.

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα , μαζευτήκατε αργά χρονικά για τις πρώτες σας προπονήσεις , αλλά τελικά ξεπεράσατε τις δυσκολίες και φτάσατε στην κορυφή. Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά, η δύναμή σας για να ανταπεξέλθετε;

''Παρόλο που το ρόστερ της ομάδας δημιουργήθηκε αργά χρονικά, μέσα από την ποιότητα των παιχτών και του προπονητικού team και την σκληρή δουλειά, καταφέραμε αυτό που δεν πίστευε κανείς''.

Ποιό ήταν το κομβικό παιχνίδι για την πορεία της ομάδας, αυτό το οποίο σας έκανε να πιστέψετε ότι μπορούσατε να πετύχετε το κάτι παραπάνω;

''Το πρωτάθλημα ξεκίνησε ανέλπιστα καλά, αφού στην αρχή του ξεκινήσαμε με 5 συνεχόμενες νίκες, όμως το παιχνίδι στο τέλος του πρώτου γύρου με το Πικερμι που έκρινε την πρώτη θέση, θεωρώ ότι ήταν ένα κομβικό σημείο για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Επίσης η προσθήκη του Καραμπουλα ( το πρώτο του παιχνίδι ήταν στο Πικερμι) είχε καθοριστική σημασία για να φτάσουμε στην άνοδο''.

Παραμένουμε στον Game 5 με το Πικέρμι. Παρά την εξαιρετική αρχή στο ματς, φτάσατε στο σημείο μέχρι και να κυνηγάτε στο σκορ. Φοβήθηκες σε εκείνο το σημείο; Τι είπατε στο κρίσιμο τάιμ άουτ που οδήγησε στην ανατροπή και στην νίκη – άνοδο;

''Εγώ προσωπικά επειδή γνώριζα τις δυνατότητες και το refuse to lose της ομάδας, επειδή είχαμε δείξει σε αρκετά παιχνίδια ότι μπορούμε να ανατρέψουμε οποιοδήποτε σκορ, δεν φοβήθηκα ούτε μια στιγμή''.

Αντώνης Φώτσης. Ένα όνομα – μία ιστορία. Πως είναι να παίζεις συμπαίκτης με έναν μπασκετικό θρύλο και τι παράδειγμα δίνει σε εσάς τους νεότερους.

''Ο κόσμος μπορεί να γνωρίζει τον Αντώνη Φωτση σαν ένα μεγαθήριο του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όμως εγώ θέλω να σταθώ στον άνθρωπο και όχι στον παίκτη. Η ταπεινότητα, η ευγένεια και το ήθος του ενώ έχει καταφέρει τόσα, σε αφήνουν άναυδο. Εγώ θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και από δω και εύχομαι να συνεχίσει να παίζει για πολλά χρόνια ακόμα, γιατί αυτά που έχω πάρει φέτος από εκείνον, εύχομαι να έχουν την δυνατότητα να τα ζήσουν και πολλά ακόμα νέα παιδιά''.

tsatasfotsis

Θέλω να μας πεις λίγα λόγια για τον άνθρωπο ο οποίος ηγήθηκε της φετινής πορείας του Ηλυσιακού, τον Θοδωρή Ασημακόπουλο.

''Πρώτα από όλα θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε όλο το πρωτάθλημα, στην πρώτη του χρόνια ως προπονητής κατάφερε κάτι σπουδαίο και πραγματικά του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όπως και σε όλο το προπονητικό team, τον coach Λευτέρη Αχτιπη, τον Κωνσταντίνο Μιλη και τον coach Χρήστο Αναστασίου''.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο ξεχώρισε φέτος ο Ηλυσιακός, εκτός – φυσικά – από την ικανότητα του στο παρκέ, είναι και το… τελετουργικό των αποδυτηρίων. Πες μας λίγα λόγια για αυτό, πως ξεκίνησε και κατέληξε να έχει γίνει… viral;

''Τα αποδυτήρια ήταν ένας βασικός συντελεστής για την επιτυχία μας, αλλά η ψυχή της ομάδας, ο φροντιστής μας Θανάσης Τσάκαλος καταφερε να κάνει αυτό το Ιλίσια viral. Να αναφερθώ επίσης και στο συμπαίκτη μου Δημήτρη Μπινιακου ο οποίος σαν πιο παλιός κατάφερε να μας δέσει όλους από την πρώτη στιγμή''.

Έχει γίνει συζήτηση για την νέα σεζόν; Ποιος θα είναι ο στόχος του Ηλυσιακού; Η παραμονή και η καθιέρωση στην κατηγορία, ή θα κοιτάξει για ακόμα ψηλότερα, για μία δεύτερη συνεχόμενη άνοδο;

''Εύχομαι να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει, γιατί άνθρωποι σαν τον Πρόεδρο Νίκο Ρουμελιωτη με όραμα και αγάπη για το σύλλογο σπανίζουν. Δεν γνωρίζω το στόχο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πρωταγωνιστήσει''.

Ας περάσουμε σε εσένα. Ποια είναι τα μπασκετικά σου πρότυπα;

''Παικτικα πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ τον Δημήτρη Διαμαντιδη. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο..''

Μοιράσου μαζί μας τα όνειρα σου, τις φιλοδοξίες σου. Ο Ηλυσιακός είναι το σκαλοπάτι για κάτι παραπάνω;

''Θα ήθελα να σπάσω το ρεκόρ του Βαγγέλη του Καράμπουλα με τις 12 μέχρι τώρα ανόδους και όχι μόνο… αυτό που αναζητώ, είναι να παίζω σε ομάδες που θα κάνουν πρωταθλητισμό''.

tsataskarampoulas

Λίγα λόγια για τον κόσμο του Ηλυσιακού που ήταν παρών όπου αγωνιζόσασταν, με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι, όταν περισσότεροι από 3000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο.

''Να αναφέρω ξανά ότι ο κόσμος μας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, με αποκορύφωμα αυτό που ζήσαμε στο τελευταίο ματς που είναι κάτι που δεν θα ξεχασω ποτε στην ζωή μου''.

Πως θα ήθελες να κλείσεις την κουβέντα μας; 

''Τελος θέλω να αναφέρω ότι αυτή η ομάδα είχε ένα βαθύ ρόστερ και όλοι ήταν πρωταγωνιστές. Ο Βαγγέλης Μπέμπης που με τα τρίποντα του με εκανε να παθιάζονται, ο Οικονομόπουλος που έβαζε το κορμί του σε κάθε φάση, ο Κώστας Καππης ο αδερφός μου που συνεννοούμαστε με τα μάτια, ο Δημήτρης Μπινιακου που με τον χαρακτήρα του μας κράταγε στις δύσκολες στιγμές, ο Φελιξ, ο Σταύρου, ο Αιβαζιδης, ο Νικολοπουλος και οι μικροί μας ήταν όλοι “καταλύτες” για την επιτυχία ! Αυτή η χρόνια θα μου μείνει αξέχαστη''.