Skip to main content

Μπάνκστον στο Superbasket: «Το κάρφωμα στο Παναθηναϊκός-Αρης πιθανόν το καλύτερο μου, έχει χαρακτήρα η Τόφας»

Ο σέντερ της Τόφας, Κρις Μπάνκστον μίλησε στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον Κεραυνό, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup

Ο Αμερικάνος ψηλός επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή διοργάνωση θα είναι πολύ ανταγωνιστική, συμφώνησε ότι τα καρφώματα είναι το σήμα κατατεθέν του και αναφέρθηκε στο κάρφωμα του αγώνα Αρης-Παναθηναικος, λέγοντας ότι είναι πιθανόν το καλύτερο του. 

Ο Κεραυνός θα αντιμετωπίσει την Τόφας, την Τετάρτη (9/10), για την πρώτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup, σε έναν όμιλο που είναι μαζί ακόμη με την κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας και την γερμανική Μπράουνσβαϊγκ. 

Η Τόφας ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο τουρκικό πρωτάθλημα, νικώντας την Μπεσίκτας με 99-95 σε ένα παιχνίδι με πολύ θέαμα. Είναι μια παραδοσιακή ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας έντονη παρουσία πολλά χρόνια, ενώ μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει δύο εγχώρια πρωταθλήματα και τρία κύπελλα. Είναι γνωστή η επένδυση της στα νέα παιδιά και στις ακαδημίες, αλλά και το ποσό ανταγωνιστική θέλει να είναι σε εγχώριο και σε διεθνές επίπεδο. Ο πολύπειρου κόουτς Ορχούν Ενέ συνεχίζει να έχει το τιμόνι στο πάρκο της τουρκικής ομάδας, μετά από την περσινή πολύ καλή παρουσία.

Ο Κρις Μπάνκστον είναι από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού στον Άρη πέρσι έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Ιδιαίτερα , το εντυπωσιακό κάρφωμα του στον αγώνα των κιτρινόμαυρων με τον Παναθηναϊκό θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα της χρονιάς στην Ευρώπη, ενώ είχε πολλά πολλές εντυπωσιακές φάσεις και καρφώματα. Συνέχεια ήταν στα highlights των ελληνικών και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι ένας σέντερ που βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ, παίζει κυρίως στο ζωγραφιστό, ενώ διακρινετει και για την αθλητικότητα του.

Ο Κρις Μπάνκστον είχε πέρσι κατά μέσο όρο σε 22 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, 7.8 πόντους και 3.7 ριμπάουντ, ενώ σε 16 αναμετρήσεις στο Eurocup είχε κατά μέσο όρο, 6.1 πόντους και 2.9 ριμπάουντ. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κρις Μπάνκστον στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Η Τόφας θα αντιμετωπίσει τον Κεραυνό στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup. Πώς περιμένεις να πάει το παιχνίδι;

«Περιμένω να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας. Θα έχει πολύ δυναμική και μεγάλο ανταγωνισμό».

Επίσης, πώς προσδοκάς ότι θα είναι το επίπεδο του FIBA Europe Cup της φετινής σεζόν;

«Προσδοκώ ότι θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική λίγκα και το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό».

Ο προπονητής της Τόφας, ο κόουτς Ενέ ανάφερε πρόσφατα ότι το σύνολο των παικτών της ομάδας σας φέτος έχει μεγάλο χαρακτήρα. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την νέα σεζόν στην ομάδα της Προύσας.

«Συμφωνώ ότι η ομάδα μας έχει μεγάλο χαρακτήρα. Στην φετινή σεζόν δεν θελουμε να τα παρατήσουμε ποτέ, θα παίξουμε δυναμικά και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Η ομάδα σου είχε πολύ μεγάλη ταχύτητα στο παιχνίδι της και το σκορ πήγε σε υψηλά επίπεδα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, με την Τόφας να κερδίζει την Μπεσίκτας. Θα ήθελα να μας κάνει ένα σχόλιο για αυτό και να μας μιλήσεις για την φιλοσοφία της ομάδας σου.

«Στον πρώτο αγώνα η ταχύτητα της αναμέτρησης ήταν πολύ μεγάλη. Ακόμη , κατάλαβα ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες σκόρερ στην ομάδα μας».

Το τουρκικό πρωτάθλημα έχει πολύ σπουδαίους σέντερ. Πώς περιμένεις τις μάχες που θα γίνουν κάτω από το καλάθι και γενικότερα, το σχόλιο σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος.

«Βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προσπαθώ να ξεχωρίσω τι μπορώ να κάνω διαφορετικά, αλλά και τι έχω την δυνατότητα να κάνω καλύτερα».

Είσαι ένας παίκτης που έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι στο ζωγραφιστό, κάτι που φάνηκε και από την περσινή χρονιά στον Άρη, όπου μεγάλο ποσοστό των πόντων των κιτρινόμαυρων ήταν από το ζωγραφιστό. Ποια είναι η άποψη σου πάνω σε αυτό και τι θέλεις να προσέχεις περισσότερο στο παιχνίδι σου;

«Ναι, είμαι ένας παίκτης που βάζει πολλούς πόντους στο ζωγραφιστό. Κατά την άποψη μου θέλω να προσέχω το παιχνίδι μου λίγο περισσότερο απέξω, αλλά και να είμαι ένας lockdown defender, δηλαδή ένας αμυντικός που δεν θα αφήνει να περνάει ο αντίπαλος».

Αναφέραμε τον Άρη, οπότε θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις εμπειρίες σου από την περσινή σεζόν με τους κιτρινόμαυρους.

«Η παρουσία μου στον Άρη ήταν πολύ καλή. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία εκτός της Αμερικής. Είχαμε πολύ καλή ομάδα, μου άρεσαν όλοι οι παίκτες και οι φίλαθλοι ήταν απίστευτοι».

Τα καρφώματα είναι το σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι σου, όπως παρατηρήσαμε και μέσα στην σεζόν πέρσι με τον Άρη, αλλά και από τον αγώνα της Τόφας με την Μπεσίκτας την φετινή χρονιά. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τα καρφώματα σου και αν ξεχωρίζεις κάποιο πιο πολύ; Ιδιαίτερα, αν έχεις αναμνήσεις από το περσινό κάρφωμα στον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό, που αναδείχθηκε ένα από τα καλύτερα στην σεζόν στην Ευρώπη. 

«Το αγαπημένο μου πράγμα στο παρκέ είναι να κάνω καρφώματα. Νομίζω ότι είναι το σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι μου. Θα ήθελα να ξεχωρίσω το κάρφωμα στον αγώνα με την Μπεσίκτας. Δεν είδα τον συμπαίκτη μου από πίσω και απλά κάρφωσα την μπάλα στο καλάθι. Επίσης, το κάρφωμα μου στον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό ήταν απίστευτο, πιθανόν και το καλύτερο κάρφωμα μου έβερ. Ακόμη έχω στο μυαλό μου εκείνη την ημέρα».