Skip to main content

Μίκο Ρίπινεν στο Superbasket: "Το Μαρούσι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε παίξει στο FIBA Europe Cup"

Ο προπονητής των Νόρκεπινγκ Ντόλφινς, Μίκο Ρίπινεν μίλησε στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη μετά τον αγώνα της σουηδικής ομάδας με το Μαρούσι, επισημαίνοντας ότι οι κιτρινόμαυροι έχουν μια πολύ καλή ομάδα, ενώ τόνισε και ότι το σουηδικό μπάσκετ αναπτύσσεται πάρα πολύ γρήγορα.

Το Μαρούσι νίκησε τους Νόρκεπινγκ Ντόλφινς με 99-80 στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup. Στον ίδιο όμιλο είναι η βελγική Σπίρου Σαρλεουά και η Σαμπά Μπακού από το Αζερμπαιτζάν. 

Οι Νόρκεπινγκ Ντόλφινς αποτελούν μια παραδοσιακή δύναμη του σουηδικού μπάσκετ. Έχουν κατακτήσει μεταξύ άλλων, εννέα πρωταθλήματα Σουηδίας, ενώ έχουν μεγάλη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κόουτς Μίκο Ρίπινεν ανέφερε στις δηλώσεις του ότι το σουηδικό μπάσκετ έχει τεράστια ανάπτυξη και είναι ο πιο ειδικός για να μας το αναλύσει, αφού αποτελεί τον προπονητή της Εθνικής Σουηδίας από το 2023.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Μίκο Ρίπονεν στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για τον αγώνα των Νόρκεπινγκ Ντόλφινς με το Μαρούσι. Σε ποια σημεία θεωρείτε ότι κρίθηκε η αναμέτρηση;

"Θεωρώ ότι έχει να κάνει σχετικά με το πόσο μεγάλα ήταν τα ρόστερ, αλλά και από την εμπειρία. Η διαφορά αυτή φάνηκε στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Το Μαρούσι είχε πιο πολλούς παίκτες σε εκείνο το σημείο για να βοηθήσουν. Επίσης, ο Ραντούλιτσα επηρέασε πολύ την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Σανόνγκο είχε πέντε τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτά νομίζω είναι τα σημεία κλειδιά του αγώνα".

Είχατε τέσσερις παίκτες με διψήφιους αριθμούς πόντων στον αγώνα. Τι θα θέλατε να προσέξετε ιδιαίτερα στις επόμενες αναμετρήσεις;

"Έχει να κάνει με το ότι πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Για παράδειγμα, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τέλεια συγκέντρωση. Στην τρίτη περίοδο ήταν μια χαρά και είχαμε παίκτες που μπορούσαν να σκοράρουν. Έβαλαν 99 πόντους, το να σκοράρουμε 100 πόντους εκτός έδρας είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι μια εξαιρετική ομάδα το Μαρούσι, ο Έλληνας προπονητής, Νίκος Βετούλας έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά".

Θα ήθελα να μας αναφέρετε τις εντυπώσεις σας από τον αγώνα στην Ελλάδα, αλλά και μετά την πρώτη αγωνιστική, πώς βλέπετε το επίπεδο του FIBA Europe Cup.

"Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό όμιλο, θα αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ καλές ομάδες. Το Μαρούσι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουμε παίξει στην διοργάνωση του FIBA Europe Cup αυτά τα δύο χρόνια. Έχουν ένα πολύ ωραίο γήπεδο και πολύ καλούς φιλάθλους".

Θα ήθελα να μας κάνετε ένα σχόλιο για τον πρώτο σκόρερ του αγώνα, τον Ισμαέλ Σανόγκο που έβαλε 29 πόντους και αν ξεχωρίσατε κάποιον ιδιαίτερα από τους παίκτες του Αμαρουσίου.

"Έπρεπε να πάρουμε κάποια ρίσκα και κάποιες φορές δεν μπορέσαμε να τους αποτρέψουμε να σουτάρουν τρίποντα. Ιδιαίτερα, στο δεύτερο ημίχρονο είχαν πολύ μεγάλο ποσοστό ευστοχίας. Αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα για εμας. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Σανόγκο και συγχαρητήρια σε αυτόν, Θεωρώ επίσης ότι ο Φρίντρικσον είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για το Μαρούσι και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο FIBA Europe Cup και μέσω του παιχνιδιού του βοηθάει τους συμπαίκτες του όπως ο Σανόγκο, ο Λάνγκεβαιν" 

Είστε ο προπονητής στην Εθνική Σουηδίας και των Νόρκεπινγκ Ντόλφινς. Ποια είναι η άποψη σας για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Σουηδία

"Γίνεται μια μεγάλη ανάπτυξη στο σουηδικό μπάσκετ. Προχωράμε πάρα πολύ γρήγορα. Έχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν στο πιο υψηλό επίπεδο, αλλά και δύο παίκτες που έγιναν Draft στο NBA. Επίσης, το πρωτάθλημα μας αναπτύσσεται πάρα πολύ και υπάρχει πολύ ταλέντο από τις ακαδημίες και από τα κολλέγια. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το momentum και να κάνουμε κάτι εξαιρετικό".