Skip to main content

Η Βίτεκ Κουντζίνσκα στο Superbasket: "Δεν θα μας χαριστεί καμία νίκη, θα παλέψουμε για την κάθε μπάλα"

Η γκαρντ της Γκορζόφ, Βίτεκ Κουντζίνσκα μίλησε στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ Λεμεσού, για την δεύτερη αγωνιστική του Eurocup Women, υπογραμμίζοντας ότι η πολωνική ομάδα θέλει να παίζει ένα γρήγορο μπάσκετ.

Η 23χρονη πόιντ γκαρντ αναδείχθηκε μέσω των ακαδημιών της Γκορζόφ, ενώ έχει συμμετάσχει και με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας. Είχε συμμετοχή σε έξι αγώνες στο Eurocup Women την περσινή σεζόν με την ομάδα της, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

 Η Γκορζόφ και η ΑΕΛ Λεμεσού θα δώσουν μάχη για την πρώτη μάχη στους αγώνες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ βρίσκονται στον ίδιο όμιλο μαζί με την γαλλική Βιλερμπάν και με την τσέχικη Λεβχαρτίτσε Τσομούτοφ.

 H πολωνική ομάδα θα συμμετάσχει για όγδοη συνεχή χρονιά στους ομίλους του Eurocup Women, οπού πέρσι είχε προκριθεί μέχρι την φάση των 16.

 Διαβάστε όλα όσα δήλωσε η Βίτεκ Κουντζίνσκα στο Superbasket και στον Άρη Κατσίδη:

 Η Γκορζόφ Βιελκοπόλσκι θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ Λεμεσού για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Eurocup Women. Ποιες είναι οι απόψεις σου για τον αγώνα;

 "Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα μας. Θέλουμε να γευτούμε την πρώτη νίκη. Το τελευταίο παιχνίδι στην Τσεχία δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για εμάς. Προηγηθήκαμε στον αγώνα, αλλά τελικά ηττηθήκαμε μετά από μια όχι και τόσο παραγωγική τέταρτη περίοδο. Τώρα στο γήπεδο μας, στην πόλη του ποταμού Βάρτα, θέλουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Δεν κοιτάζουμε πίσω, επιθυμούμε πολύ να επιικρατήσουμε.

Παρακολουθήσαμε το πρώτο ματς της ΑΕΛ Λεμεσού απέναντι στην γαλλική Βιλερμπάν που είναι το φαβορί του ομίλου και κατανοήσαμε ότι πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε προσεκτικές στην άμυνα στο παιχνίδι κάτω από το καλάθι και να σουτάρουμε από μακριά.  Η αποτελεσματικότητα, η μάχη για τα ριμπάουντ και το να μην χάνονται πολλές κατοχές, θα καθορίσουν τον νικητή. Έχουμε ένα ΄΄ομορφο σ΄ύγχρονο γήπδο, θέλουμε να χαρούμε τη νίκη με τους φιλάθλους μας. Για την ομάδα από την Κύπρο θέλουμε να είμαστε φιλόξενοι, θα τους δείξουμε την ομορφιά της πόλης μας, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να νικήσουμε. Το Γκορζόφ έχει όμορφες λεωφόρους στον ποταμό Βάρτα, τον καθεδρικό ναό, την αγορά, πολλά μουσεία, οπότε στο πλαίσιο της φιλοξενίας προς την κυπριακή ομάδα, θα δείξουμε όλα τα όμορφα τοπία. Μετά τον αγώνα θα τους περιμένει ένα πολύ καλό δείπνο, γιατί η πολωνική κουζίνα είναι εξαιρετική".

 Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του Eurocup Women της φετινής σεζόν;

"Κάθε αγωνιστική χρονιά στην Ευρώπη είναι πολύ δύσκολη. Δεν θα μας χαριστεί καμία νίκη. Θα πρέπει να αγωνιστούμε στο 100% σε κάθε αναμέτρηση. Εμείς μέσω του παιχνιδιού μας στο EuroCup Women θέλουμε να προωθήσουμε το Γκορζόφ, την Πολωνία και το Λουμπούσκι Βοιβόντεσιπ. Ελπίζουμε να δούμε Κύπριους φιλάθλους στο γήπεδο".

Η ομάδα σου στην πρώτη αγωνιστική σκόραρε πολλούς πόντους από το ζωγραφιστό και μέσω του αιφνιδιασμού. Θα ήθελα να μας το σχολιάσεις αυτό και να μας μιλήσεις για την φιλοσοφία της ομάδας σου;

 "Έχουμε μια νεανική ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ και να παλέψουμε για την κάθε κατοχή. Όταν έχουμε πλεονέκτημα κάτω από το καλάθι, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Θέλουμε να έχουμε καλή αποτελεσματικότητα στα τρίποντο και να επιβάλλουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη".

 Λίγα λόγια για την όμορφη πόλη του Γκορζόφ Βιελκοπόλσκι:

Το Γκορζόφ Βιελκοπόλσκι είναι η μεγαλύτερη από τις δύο πρωτεύουσες της επαρχίας Λουμπούσκι, ενώ καλωσορίζει τους τουρίστες σε  μια γραφική, παραποτάμια τοποθεσία. Ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και χτίστηκε στις όχθες του ποταμού Βάρτα. Προσκαλεί όλους τους τουρίστες του πλανήτη σε αναζήτηση ενός όμορφου και ιστορικού προορισμού.

Από τις καλύτερες επιλογές είναι η επίσκεψη στην λεωφόρο της Βάρτα. Αυτός ο μακρύς, πράσινος και γαλήνιος πεζόδρομος περνά κατά μήκος της όχθης του ποταμού του ποταμού Βάρτα. Χωρίζεται από έναν μόνο δρόμο - τον Μπολεσλάβα Χρομπρέγκο - και είναι μακριά από τη φασαρία του κέντρου της πόλης με μια ιστορική σιδηροδρομική υπερυψωμένη διάβαση, που τυχαίνει να είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Πολωνία.