Skip to main content

Χόρτον: «Δεν υπάρχουν όρια για εμάς, στόχος μας πάντα να νικάμε»

Ο Κεν Χόρτον μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr τόσο για τους στόχους της Μπούργος για το BCL και τις εγχώριες διοργανώσεις και για την φιλοσοφία της ομάδας και για την χημεία που υπάρχει, όσο και για το που οφείλεται η άνοδος της Ισπανικής ομάδας τα τελευταία χρόνια.

 Ποιοι είναι οι στόχοι της Μπούργος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Οι στόχοι μας για το πρωτάθλημα και το κύπελλο είναι φυσικά να νικάμε. Υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες και στην ACB και στο BCL, αλλά ο στόχος μας πάντα είναι να νικάμε. Δεν έχει σημασία ποιον αντιμετωπίζουμε, δεν έχει σημασία πότε είναι ο αγώνας, ο στόχος μας πάντα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία αν θα νικήσουμε την ACB ή το Κύπελλο, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και τα δύο. Πάντα η νίκη είναι το πιο σημαντικό.

https://www.instagram.com/p/CFzCpDXg0U1/

 Ποιοι είναι οι στόχοι μας στο BCL; Τι εμπειρίες αποκομίσαμε από την προηγούμενη χρονιά;

Στόχος μου είναι να έρθω στην ομάδα και να την βοηθήσω να νικήσει, με όποιο τρόπο μπορώ. Για ότι θέλει ο προπονητής από μένα και για ότι χρειάζεται η ομάδα από εμένα. Αυτό θα κάνω. Πάντα θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει, δεν έχει σημασία πως.

 Είσαι νέος στην ομάδα. Μπορείς να μας μιλήσεις για την φιλοσοφία της ομάδας και για την χημεία που υπάρχει;

Προσπαθούμε να βρούμε την αμυντική μας ταυτότητα. Θα είμαστε λογικά αμυντική ομάδα. Πάντα η άμυνα μας, κάνει την επίθεση μας καλύτερη. Όσο περνάει ο καιρός, η χημεία θα έρθει. Έχουμε πολλά νέα παιδιά εδώ στην ομάδα και παίζουν μαζί για πρώτη φορά. Η χημεία θα έρθει με τις περισσότερες προπονήσεις, με περισσότερα παιχνίδια, με περισσότερες διοργανώσεις και τέτοια παιχνίδια, η χημεία θα έρθει. Σίγουρα θα γινόμαστε καλύτεροι και καλύτεροι όσο οι μέρες προχωράνε.

https://www.instagram.com/p/CE6uacsl8AD/

Ποιοι οι στόχοι σας για τα παιχνίδια του BCL Final 8;

Επειδή αυτά τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ, νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που επικεντρώνονται όλοι είναι το να νικήσουμε. Αυτό είναι απλό. Αν χάσεις, πέθανες. Για εμάς να είμαστε συνεπής στην φιλοσοφία μας, στο πλάνο του παιχνιδιού μας, Ο στόχος είναι πάντα να νικάμε. Οπότε ιδιαίτερα, όταν από το ένα παιχνίδι αποκλείεσαι, δεν υπάρχει αύριο. Νικάμε και συνεχίζουμε. Όπως είπα και πιο πριν, αν χάσουμε δεν υπάρχει αύριο.

Η ΑΕΚ παίζει εντός έδρας. Θεωρείς αυτό ότι είναι ένα πλεονέκτημα;

Νομίζω ότι έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα, γιατί γίνεται στην Αθήνα. Θεωρώ ότι έχουν ένα πλεονέκτημα, βέβαια αυτό εξαρτάται με τις συνθήκες (φίλαθλοι κτλ).

 Η Μπούργος βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. Που οφείλεται αυτή ανάπτυξη;

Η Μπούργος βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια αδιαμφισβήτητα. Το πλάνο είναι να ανεβαίνει κάθε χρονιά. Κάθε παιχνίδι το παίρνουμε ξεχωριστά, κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε και από λίγο. Νομίζω ότι ξεχωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια από τις άλλες ομάδες. Είμαι νέος στην ομάδα, οπότε είναι αυτά που παρατήρησα και αυτά που έχω ακούσει. Οι παίκτες που έρχονται στην Μπούργος, όλοι έχουν ένα στόχο στο μυαλό που είναι να νικήσουν.

https://www.instagram.com/p/CFrTKgEA9wn/

Ο κάθε αθλητής έχει τον ίδιο στόχο στο μυαλό του, ότι κάνει την δουλειά μας ακόμη πιο εύκολη. Παίζεται πιο ελεύθερα, επειδή αν τα θαλασσώσεις ή κάποιος άλλος δεν τα πάει καλά. μπορεί να έρθει κάποιος άλλος να σε καλύψει. Δουλεύουμε πολύ σκληρά σαν μια γροθιά, τα παιδιά  θέλουν πάντα να νικάνε και θέλουν πάντα να είναι καλύτεροι. και αυτό το κάνει εύκολο για την ομάδα. Όλοι έχουν καθαρό μυαλό και παίζουν απλά μπάσκετ. Επίσης, όταν έχει καλό management, καλούς προπονητές και σταφ. Αυτό το κάνει ακόμη καλύτερο. Θεωρώ ότι φέτος έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Έχουμε εξαιρετικούς προπονητές, management . Δεν υπάρχουν όρια για εμάς (Ουρανός είναι το όριο για εμάς) , Θα πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας.