Skip to main content

O Ντρου Γκόρντον στο Superbasket: «Μόλις είδα τον Άαρον να καρφώνει, μου έπεσε το τηλέφωνο και έσπασε»

Ο άσος της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ντρου Γκόρντον μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr για την φετινή σεζόν και τους στόχους από εδώ και πέρα, για την εμπειρία του φετινού All Star Game της VTB League, για το αν είναι εφικτός ο στόχος της EuroLeague για την Ρωσική ομάδα, αλλά και για... το κινητό που έσπασε όταν καμάρωνε τον αδερφό του, Άαρον στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA στο All Star Game του 2016.

Ο 30χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είναι μια από τις τελευταίες προσθήκες της Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά έχει αποδείξει από τους πρώτους αγώνες ότι αποτελεί ένα παίκτη πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση. 

Ο Γκόρντον φέτος στην VTB League έχει κατά μέσο όρο 13.5 πόντους, 5.5. ριμπάουντ, μια ασίστ, 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ντρου Γκόρντον στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις για την Λοκομοτίβ Κουμπάν μετά τον πρώτο μήνα εκεί.

Είναι μια σπουδαία ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Παίζω μαζί με πολύ καλά παιδιά, που θέλουν να νικούν, αλλά και το σταφ είναι εξαιρετικό, αφού χειρίζονται όλα τα πράγματα πάρα πολύ επαγγελματικά. Το προπονητικό σταφ έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους παίκτες, οπότε είναι εύκολο να παίξουν για αυτούς. Θέλουν επίσης να κερδίσουν.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Συμμετείχες στο All Star Game της VTB League. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις εμπειρίες σου από αυτό το γεγονός.
 
 Το να είμαι μέρος ένος event (γεγονότος) σαν αυτό είναι πάντα πολύ διασκεδαστικό. Δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν με το άθλημα που αγαπούν. Είχα την δυνατότητα να δω όλους μου τους φίλους και παλιούς συμπαίκτες σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον σαν αυτό που πάντα έχει μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Η VTB έκανε μια εξαιρετική εκδήλωση.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 Ποια ειναι η άποψη σου για τους συμπαίκτες σου στην Λοκομοτίβ Κουμπάν; Τι χαρακτηριστικό θέλεις να δίνει περισσότερο στην ομάδα στα επόμενο ματς;
 
Οι συμπαίκτες μου είναι πραγματικά καλά παιδιά. Η χημεία στην ομάδα είναι πολύ καλή. Ήθελα να παίξω για αυτήν την ομάδα, επειδή αυτός ο σύλλογος φαίνεται να φέρνει πάντα ποιοτικούς παίκτες. Και βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω με όποιον πιθανό τρόπο μπορώ. Φυσικά,  μου αρέσει να βοηθάω στα ριμπάουντ και να έχω παρουσία στο low post. Αλλά στο τέλος της ημέρας θέλω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ.
 
Η Λοκομοτίβ Κουμπάν βρίσκεται στην τέταρτη θέση της VTB League τώρα. Θεωρείς ότι ο στόχος της ομάδας για EuroLeague είναι εφικτός;
 
Θα δούμε. Φυσικά, ο τελικός στόχος είναι να πάμε ένα βήμα παραπάνω. Αλλά, έχουμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας για να το καταφέρουμε αυτό. Πιστεύω βέβαια ότι σαν ομάδα έχουμε ότι χρειάζεται για να το κάνουμε. Πρέπει να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τον τελικό στόχο.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Στην Ευρώπη, ποιον παίκτη θεωρείς καλύτερο συμπαίκτη και ποιον πιο δύσκολο αντίπαλο.
 
Το να παίζω κόντρα στον καλό μου φίλο Αρτούρας Γκουντάιτις από την Ζενίτ είναι πάντα δύσκολο. Είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης με εξαιρετικές ικανότητες στο ριμπάουντ και στο να παίρνει παιχνίδι. Επίσης, είναι και ένας από τους αγαπημένους συμπαίκτες μου. Ήταν πολύ πιο εύκολο να παίζουμε μαζί ως συμπαίκτες παρά να παίζω αντίπαλος του. Εντός και εκτός παρκέ είναι ένα πολύ καλό παιδί και έχουμε καλές σχέσεις εδώ και χρόνια. Είναι ωραίο που τον βλέπω να τα πηγαίνει καλά.
   
Η κανονικής περίοδος της March Madness είναι κοντά και είσαι από τους πιο γνωστός παίκτες που έπαιξαν εκεί και συγκεκριμένα στους New Mexico Lobos. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις αναμνήσεις σου από εκείνα τα χρόνια.
 
Πέρασα υπέροχα στο UNM. Οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι του προπονητικού  σταφ είναι από τα καλύτερους που θα μπορούσες να ζητήσεις. Όλοι εμπιστεύομασταν τον κάθε συμπαίκτη μας στο 100%, κάτι που μας βοηθούσε στο να νικήσουμε. Κατ εμέ η βάση των φιλάθλων εκεί είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες στον κόσμο, οπότε το να έχω αγωνιστεί εκεί αποτελεί ένα μεγάλο προνόμιο για μένα.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 Ας μιλήσουμε για το NBA. Τι έχεις κρατήσεις από τη χρονιά που αγωνίστηκες με την φανέλα των Σίξερς;
 
Αγάπησα τον χρόνο που έπαιξα στο NBA. Ο προπονητής των Σίξερς, ο κόουτς Μπράουν είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος και ήθελε το καλύτερο από τους παίκτες του. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς, αλλά στο τέλος παίζαμε καλά. Ήταν απίστευτο εκείνο το διάστημα.  Βλέποντας μερικούς από τους προηγούμενους συμπαίκτες μου να αρχίζουν να αναπτύσσονται. Επίσης, κάποια παιδιά αρχίζουν να πηγαίνουν εξαιρετικά εδώ στην Ευρώπη και στην Ρωσία. Θεωρώ ότι είναι ευλογία το να βρίσκομαι με τον αδερφό στην ίδια λίγκα και να έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε αντίπαλοι. Μακάρι να είχα μερικά ακόμη χρόνια για να το κάνω.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Κάνεις πολλά καρφώματα, όπως και ο αδερφός σου, ο Άαρον Γκόρντον. Θεωρείς ότι τα καρφώματα είναι το σήμα κατατεθέν της οικογένειας σας; Σε ένα βίντεο επίσης επισημαίνεις ότι ο Άαρον "έχει πολλά ακόμη να μάθει". Θα ήθελα λίγο να μας μιλήσεις για αυτό.
 
Νομίζω ναι (ότι τα καρφώματα είναι το σήμα κατατεθέν της οικογενείας). Ο πατέρας μου επίσης κάρφωνε συχνά στα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ χαχα, οπότε είναι χαρακτηριστικό της οικογένειας υποθέτω. Και σε εκείνο το βίντεο, επρόκειτο να κάνουμε κάτι διασκεδαστικό. Συνδεόμαστε μέσω του μπάσκετ χωρίς να βρισκόμαστε σε θέση να είμαστε μαζί. Και το ότι του είπα ότι έχει πολλά να μάθει, είναι όπως ένας μεγάλος αδερφός "πικάρει" τον μικρό του αδερφό. Φυσικά και έχεις παρακολουθήσει τα καρφώματα του. Θεωρώ ότι έχει τελειοποιήσει την τέχνη του.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 
Το 2016 ο Άαρον Γκόρντον έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από εκείνη την περίοδο;
  
 Χάρηκα παρά πολύ, αφού έβλεπα τον μικρό μου αδερφό στην μεγαλύτερη σκηνή κάνοντας αυτό που αγαπά. Αγωνιζόμουν στην Γαλλία εκείνο το διάστημα και παρακολούθησα τον διαγωνισμό στις 5 το πρωί. Θυμάμαι ότι είδα το κάρφωμα του και ενθουσιάστηκα τόσο που έριξα το κινητό μου στο καναπέ και εκεί χτύπησε στον φορτιστή του υπολογιστή, με αποτέλεσμα να σπάσει χαχαχα (γέλια). Ήμουν τόσο περήφανος από αυτά που είχε πετύχει και πληγώθηκα πολύ που δεν κατάφερε να νικήσει. Αλλά αυτό που έβγαλε προς τα έξω, ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά καρφώματα όλων των εποχών.
 
 
Τελευταία ερώτηση. Θα ήθελα να μιλήσεις για τις απόψεις σου για την χώρα μας και αν έχεις ξεχώρισει κάποιον Έλληνα παίκτη;
  
Ο καιρός και το φαγητό είναι υπέροχα. Έχω παίξει ενάντια σε Ελληνικές ομάδες μερικές φορές και μου άρεσε. Είχα κάποιες ευκαιρίες για να αγωνιστώ ε κάποιες ομάδες, αλλά για διάφορους λόγους, χαλούσαν. Και φυσικά, ο Greek freak και τα αδέρφια του είναι πολύ ταλαντούχοι παίκτες. Μου αρέσει να βλέπω πως εξελίσσονται οι  καριέρες τους.