Skip to main content

Σίμπσον στο Superbasket: «Θα παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να δώσουμε στους εαυτούς μας μια ευκαιρία»

Ο γκαρντ του Προμηθέα, Τρέβις Σίμπσον μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr λίγο πριν την έναρξη του ελληνικού σούπερ καπ στην Ρόδο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την προσέγγιση που θα έχουν οι Πατρινοί στην φετινή διοργάνωση, ενώ και ποια στιγμή ξεχωρίζει από την περσινή χρονιά στην Basket League.

Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ/σμολ φόργουορντ ενσωματώθηκε στην ομάδα του Προμηθέα την περσινή σεζόν, μετά από μια πολύ αξιόλογη πορεία σε ευρωπαικές ομάδες όπως η γερμανική Μπάμπεργκ και η τουρκική Γκαζιαντέπ. 

Ο Τρέβις Σίμπσον ξεχώρισε στην ομάδα του πανεπιστημίου του UNC Greensboro Spartans στην οποία ήταν από το 2010 έως το 2013 και κατόρθωσε να είναι στην πρώτη ομάδα της νότιας περιφέρειας. Επίσης ήταν πρώτος στην σχετική λίστα των σκόρερ στην νότια περιφέρεια για διαδοχικές σεζόν, και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Στεφ Κάρι που πέτυχε το σχετικό επίτευγμα. 

Πέρσι με τους Πατρινούς είχε κατά μέσο όρο 12,2 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ, ενώ ιδιαίτερα υψηλά ήταν τα ποσοστά ευστοχίας του, με 41% στο τρίποντο και 46% εντός παιδιάς.

Aναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τρέβις Σίμπσον στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

O Προμηθέας θα παίξει στο ελληνικό σούπερ καπ. Ποια θα είναι η προσέγγιση σας σχετική με την συμμετοχή σας σε αυτήν την διοργάνωση την φετινή σεζόν;
 
Προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι με σκοπό να το κερδίσουμε. Θα παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να δώσουμε στους εαυτούς μας μια ευκαιρία. Φυσικά, ξέρουμε τα ζευγάρια των αγώνων και δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αλλά είναι μια ευκαιρία να αγωνιστείς απέναντι σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και από εκεί και πέρα, θα δούμε τι θα γίνει.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να έχετε στο παρκέ;
 
Θέλουμε να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ και μέσω της άμυνας να βγάλουμε εύκολους πόντους . Χρειάζεται να έχουμε τη νοοτροπία να αγωνιστούμε με υψηλή ένταση σε κάθε θέση και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.
 
 
Τι ξεχωρίζεις περισσότερο από την περσινή σεζόν με τον Προμηθέα; Υπάρχει κάποια φάση σε αγώνα ή κάποιο ματς που ξεχωρίζεις περισσότερο;
 
 
Ξεχωρίζω περισσότερο από την περσινή σεζόν την σειρά των παιχνιδιών της τρίτης θέσης στην Basket League κόντρα στην Λάρισα, Ήμασταν με 2-0 πίσω στην σειρά και κινδυνεύαμε να "φάμε σκούπα", αλλά επιστρέψαμε και κάναμε σερί, με αποτέλεσμα να κερδίσουμε το πέμπτο παιχνίδι. Αυτή η σειρά των παιχνιδιών ήταν σπέσιαλ.
 

 
Έχεις μεγάλη εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πως περιμένεις την φετινή σεζόν στο Eurocup, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Προμηθέας. Ποια είναι τα πράγματα που θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε περισσότερο στους ευρωπαϊκούς αγώνες;
 
 
Το φετινό Eurocup είναι ακόμη μια ευκαιρία για όλους να αναδείξουν το ταλέντο τους. Έχω παρατηρήσει ότι έχουν γίνει πολλές μεγάλες μεταγραφές σε όλες τις ομάδες του Eurocup, οπότε πιστεύω ότι θα είναι εξίσου ανταγωνιστικό όπως και την περασμένη σεζόν.
 
 
 
Όταν ήσουν στο κολλέγιο είχες πει ότι το παιχνίδι σου έμοιαζε με του Κόμπι Μπράιαντ λόγω του ότι βάζατε κρίσιμα και σημαντικά σουτ. Ο Κόμπι ήταν το πρότυπο σου στο μπάσκετ; Και αν όχι, γενικότερα είχες πρότυπα για το μπάσκετ;"
 
Ο Kobe σίγουρα πάντα ήταν και θα είναι πάντα ο αγαπημένος μου παίκτης. Ίσως μέχρι όταν αρχίσει να αγωνίζεται ο γιος μου (χα χα). Αλλά το πρότυπο μου πάντα ήταν ο πατέρας μου. Πάντα τον θαύμαζα  και ήθελα να γίνει καλύτερος από αυτόν. Αυτό ήταν το κίνητρό μου