Skip to main content

Ο Tζέρι Μπουτσιελέ στο Superbasket: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο BCL, όλα είναι σαν τελικός»

Ο αστέρας της Μπαχτσεσεχίρ, Τζέρι Μπουτσιελέ μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, υπογραμμίζοντας τόσο τις εντυπώσεις του και τις σκέψεις του από τους αγώνες της τουρκικής ομάδας στην φετινή σεζόν στο BCL, όσο και για το ιστορικό ρεκόρ που έκανε με τα blocks στον αγώνα με την Οστάνδη, αλλά και το ότι είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην διοργάνωση, καθώς για την νοοτροπία και την φιλοσοφία της ομάδας του.

Η Μπαχτσεσεχίρ κατέκτησε πέρσι τον τίτλο του FIBA Europe Cup και φέτος κάνει το ευρωπαικό της ταξίδι στο BCL, οπού έχει ήδη προκριθεί στην φάση των 16. Στην πρώτη φάση του BCL, κατετάγη στην δεύτερη θέση του ομίλου της, στον οποίο αντιμετώπισε την Μπιλμπάο, την Ιγκοκέα και την Νίμπουργκ, ενώ στην φάση των play in, απέκλεισε στην σειρά των αγώνων, την Οστάνδη. Στην φάση των 16  θα αντιμετωπίσει στον όμιλο, την Βόννη, την Μανρέσα και την Ρίτας Βίλνιους, με σκοπό να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στα προημιτελικά του BCL.

Η ομάδα του κόουτς Ερχάν Ερνάκ είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και στο πολύ δυνατό τουρκικό πρωτάθλημα, οπού με τέσσερις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες, έχει ρεκόρ 8-8 και είναι στην έκτη θέση.

Ο Τζέρι Μπουτσιελέ είναι από τους διακριθέντες στο BCL, αφού βρίσκεται ψηλά σε όλες τις στατιστικές λίστες, γιατί μεταξύ άλλων είναι στην πρώτη θέση με τα blocks, στην τρίτη θέση των ριμπάουντ και στην δεύτερη θέση με τα double double. Ιδιαίτερα, στον τρίτο αγώνα της σειράς με την Οστάνδη για τα play in του BCL (87-81), έκανε επτά blocks, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στο σχετκό στατιστικό στην ιστορία της διοργάνωσης.

Είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του και γενικότερα της ευρωπαικής διοργάνωσης, έχοντας συνεισφορά στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο 30χρονος Γάλλος σέντερ έχει κατά μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα, 13.4 πόντους, 7.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.4 blocks και 18 PIR, ενώ στο BCL, έχει κατά μέσο όρο 14.8 πόντους, 8.7 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 2.6 blocks και 20.6 PIR. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τζέρι Μπουτσιελέ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας πεις για τις σκέψεις και τις εντυπώσεις σου μετά τους πρώτους αγώνες στο BCL αλλά και την πρόκριση της ομάδας σου, Μπαχτσεσεχίρ στην φάση των 16.
 
Παίξαμε τρία δύσκολα παιχνίδια πριν λίγες μέρες και θα συνεχίσουμε στο top16 του BCL, εκεί που θα παλέψουμε για την πρόκριση στα προημιτελικά. Γνωρίσουμε ότι διαθέτουμε το ρόστερ και τις δυνατότητες για να κερδίσουμε Champions League, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για κάθε παιχνίδι. Τώρα αρχίζουν και σοβαρεύουν τα πράγματα.
 
 
 
Πως αξιολογείς συνολικά το επίπεδο του BCL της φετινής χρονιάς;
 
Το Basketball Champions League είναι ένα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Χρόνο με το χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος αυξάνεται. Ως ομάδα, πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για το top 16. Το επίπεδο της φετινής χρονιάς είναι εκπληκτικό, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, όλα είναι σαν τελικός.
 
Θα ήθελα να μας μιλήσεις για το ιστορικό ρεκόρ με τα επτά blocks στον αγώνα της Μπαχτσεσεχίρ με την Οστάνδη, τα οποία είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει παίκτης σε παιχνίδι στην ιστορία του BCL, αλλά και το ότι είσαι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τα blocks την φετινή σεζόν.
 
Είναι ένα καλό στατιστικό, με κάνει να αισθάνομαι ωραία, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παλεύω στο παρκέ και να νικάμε. Απλώς προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο καλύτερα μπορώ αμυντικά. Ο σύλλογος και ο προπονητής με εμπιστεύονται δίνοντάς μου χρόνο να παίξω. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης.
 
 
Ποια είναι η φιλοσοφία σου και τι νοοτροπία θέλεις να βγάζεις στο παρκέ;

Η φιλοσοφία μου εντός και εκτός παρκέ είναι να δουλεύω σκληρά και να προχωράω. Δεν μιλάω πολύ, οπότε προτιμώ να δίνω το καλό παράδειγμα μέσα στο γήπεδο μέσα από την ένταση και την προσπάθεια που κάνω.

Έχετε ένα νικηφόρα σερί στο τουρκικό πρωτάθλημα, στο οποίο υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες που επίσης πρωταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την δική σου οπτική γωνία, πόσο ανταγωνιστικό θεωρείς ότι είναι αυτό το πρωτάθλημα;
 
Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι μια από τις κορυφαίας λίγκες στην Ευρώπη.  Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα.  Όλες οι ομάδες παλεύουν απίστευτα και κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Θέλουμε να το προστατεύσουμε το σερί και να παραμείνουμε στην καλή θέση που έχουμε στο πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη με μεγάλες ομάδες. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν, αλλά συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα.  Ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.