Skip to main content

Αναστασοπούλου: «Μεγάλη στιγμή για εμάς και την Ελλάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο 3Χ3 U23»

Στο EOK WEB Radio μίλησε η Χριστίνα Αναστασοπούλου, με την διεθνή με την Εθνική Γυναικών 3Χ3 U23 να μιλά για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά η Αναστασοπούλου μίλησε:

Για την ατμόσφαιρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 3x3 U23: «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ευχάριστη. Σίγουρα υπάρχει ο ανταγωνισμός, γιατί είναι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι εδώ οι καλύτερες των καλύτερων παίκτριες και ομάδες και είμαστε πολύ τυχεροί που βρισκόμαστε κι εμείς εδώ πέρα. Είναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση, το γήπεδο είναι φανταστικό. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Για τους στόχους της Εθνικής στο τουρνουά: «Βρισκόμαστε σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο, όλες οι ομάδες που βρίσκονται εδώ είναι δύσκολες. Το ranking για ‘μένα δεν παίζει τόσο ρόλο, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορείς να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια και να τον αντιμετωπίσεις στα ίσα. Το 3×3 είναι ένα παιχνίδι που κρίνεται σε λεπτομέρειες και στη μέρα, γιατί παίζουν μεγάλο ρόλο τα σουτ και οι συνεργασίες. Θεωρώ ότι, μπορεί εμείς να βρισκόμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και βάσει ranking να είμαστε πιο χαμηλά, αλλά έχουμε πιθανότητες. Σίγουρα οι στόχοι μας είναι να πάμε δυνατά σε όλα τα παιχνίδια, να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται και, γιατί όχι, να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το -κατά το ήμισυ- διαφορετικό ρόστερ της Εθνικής: «Σίγουρα η απώλεια των 2 κοριτσιών είναι μεγάλη για εμάς, γιατί έχουμε μάθει το παιχνίδι μαζί, παίζουμε όλο το καλοκαίρι μαζί, έχουμε παίξει τόσα τουρνουά μαζί. Και τα 2 κορίτσια που ήρθαν είναι εξίσου καλές παίκτριες. Όλο το καλοκαίρι προπονούμασταν όλες μαζί, οπότε έχουμε συνυπάρξει στην προπόνηση όλες μαζί, άρα ξέρουμε το παιχνίδι. Ο κόουτς με όλα τα κορίτσια κάνει την ίδια προπόνηση, άρα η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού παραμένουν ίδια. Θεωρώ ότι θα πάει πάρα πολύ καλά, θα πάμε να παίξουμε δυνατά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τα συναισθήματά της που θα αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 3x3: «Σίγουρα η εμπειρία μου με την Εθνική Γυναικών είναι αξέχαστη και μια μεγάλη στιγμή, αλλά όταν μας είπαν για το Παγκόσμιο του 3×3 δεν το είχα έτσι στο μυαλό μου. Το είχα πιο… υποβαθμισμένα, γιατί και στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια έχει μπει πιο πολύ αυτό το άθλημα και ασχολούμαστε περισσότερο. Ερχόμενη εδώ και βλέποντας δίπλα σου την Team USA και ομάδες απ’ όλον τον κόσμο και να είναι οι καλύτερες παίκτριες, καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση. Είναι πολύ μεγάλη και θα πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Εννοείται πως ενθουσιάζεσαι και πιστεύεις ότι είσαι σε μια απ’ τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς και για τη χώρα μας».

Για το χρυσό μετάλλιο στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες: «Αυτό το μετάλλιο ήταν μια δικαίωση για τα 4 κορίτσια, τον κόουτς και την κυρία Μαρία (σ.σ. Προκοπίου) που είμαστε όλο το καλοκαίρι και τρέχουμε κάθε μέρα στο ΟΑΚΑ. Ήταν μια μεγάλη στιγμή και συγκίνηση για ‘μας, γιατί ουσιαστικά ανταμείφθηκαν οι κόποι μας όλου αυτού του καλοκαιριού, οι θυσίες που κάναμε, οι διακοπές και οι προπονήσεις με τις ομάδες μας που χάσαμε και γενικότερα όλος αυτός ο χρόνος που αξιοποιήσαμε παίζοντας 3×3. Το μετάλλιο στην Κρήτη ήταν φανταστικό, ήταν μια τέλεια εμπειρία. Μακάρι να την ξαναζούσα άλλες 10 φορές, θα ήταν ο ίδιος ενθουσιασμός για ‘μένα».

Για το πόσο την έχει βοηθήσει το 3x3 και τη φετινή της σεζόν στον Πρωτέα Βούλας: «Γενικότερα το 3×3 σε βελτιώνει σε όλα τα κομμάτια, γιατί αναγκάζεσαι, επειδή είστε 3 άτομα, να σουτάρεις, να ντριμπλάρεις, να κάνεις σκριν, να ποστάρεις, να πάρεις ριμπάουντ. Σε αυτό το άθλημα δε μπορείς να «κρυφτείς», γιατί μία αδυναμία σου είναι αδυναμία για όλη την ομάδα. Ο στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερη, η φετινή χρονιά να είναι μια πετυχημένη χρονιά για ‘μένα, να βελτιωθώ και να πάω πιο μπροστά».