Skip to main content

Αντρέι Στογιάκοβιτς:«Όταν έρθει η στιγμή που θα με ζητήσει κάποια εθνική, τότε θα αρχίσω να συζητάω μαζί τους»

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς , γιος του Πέτζα , φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick n' Roll της Cosmote TV και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το κολλέγιο του Στάνφορντ όπου και αγωνίζεται , για το όνειρο του να παίξει στο NBA καθώς και το γεγονός πως δεν έχει αποφασίσει σε ποια εθνική θέλει να αγωνιστεί , της Ελλάδας ή της Σερβίας.

Ο Αντρέι δήλωσε : «Δεν αγαπούσα το μπάσκετ πριν τον Covid-19. Έπαιζα απλά με τους φίλους μου για να κάνω κάτι όταν βαριέμαι. Πριν τέσσερα χρόνια, την περίοδο του Covid έκλεισαν τα σχολεία, έκλεισαν τα γήπεδα, δεν υπήρχε τίποτα στην Αμερική, στην Καλιφόρνια. Ήμουν κάθε μέρα έξω με τον πατέρα μου και παίζαμε μπάσκετ, κάναμε σουτάκια, παιχνίδια. Έτσι αρχίσαμε και δουλεύαμε κάθε μέρα και έτσι αισθάνθηκα την αγάπη για το μπάσκετ", παραδέχθηκε αρχικά με απόλυτη ειλικρίνεια.»

Για το πρώτο πράγμα που του δίδαξε ο πατέρας του: "Να παραμένω ήρεμος. Παρόλο που υπάρχει όλο αυτό το hype και θα ακούσω να με βρίζουν ή θα ακούσω χειροκροτήματα, (σσ. μου έμαθε) να μην με επηρεάζει καθόλου".

Για το που βλέπει τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια: "Πρώτα από όλα η υγεία. Να είμαι χαρούμενος με ό,τι κάνω. Φυσικά ο στόχος είναι το NBA, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω καταλάβει τον τελευταίο χρόνο, να μην με επηρεάζει ο χρόνος που έχω στο Στάνφορντ και τι νομίζουν οι άλλοι (σσ. για μένα). Θα πάω με τον δικό μου ρυθμό και θα δούμε".

Για το στοιχείο που θέλει να βελτιώσει άμεσα στο παιχνίδι του: "Να γίνω πιο δυνατός. Το παιχνίδι, ειδικά στην Ευρώπη, παίζεται με την εμπειρία και όσο πιο πολλά παιχνίδια παίζω, τόσο πιο πολλά θα μαθαίνω. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος".

Για το αν έχει αποφασίσει αν θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας ή με την Εθνική Σερβίας: "Όχι, καθόλου. Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Δεν σκέφτομαι καν για ποια εθνική θα παίξω. Τώρα η μεγαλύτερη προτεραιότητά μου είναι το Στάνφορντ και το πώς θα τα πάμε φέτος. Όταν έρθει η στιγμή που θα με ζητήσει κάποια εθνική, τότε θα αρχίσω να συζητάω μαζί τους. Δεν έχουν ξεκινήσει η συζητήσεις. Θα περιμένω. Ο πατέρας μου μου λέει ότι όσο και να πάρει, δηλαδή αν είσαι καλός, θα σε θέλουν όλοι. Για αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω και όταν έρθει η στιγμή, τότε θα αποφασίσω. Δεν κλίνω προς κάπου. Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Παραμένω ήρεμος. Δεν με απασχολεί τίποτα. Και να παίξω για την Ελλάδα και να παίξω για τη Σερβία δεν με πειράζει καθόλου. Όπου και να παίξω θα είμαι χαρούμενος".

Για τη στιγμή που φόρερε τη φανέλα με το εθνόσημο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Hoops Summit: "΄Ήταν φοβερή εμπειρία στο Πόρτλαντ. Όταν έβαλα τη φανέλα, δεν περιγράφεται αυτό το συναίσθημα".

Να επισημανθεί πως ο Αντρέι βρέθηκε στην Ελλάδα για να παίξει με το Κολλέγιο του μια σειρά από φιλικά.