Skip to main content

Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών

Η Ελλάδα έχει το δικό της μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έμαθε τους αντιπάλους τους οι εθνικές ομάδες Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών με τους προβολείς να πέφτουν για την ελληνική πλευρά στο Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών, καθώς θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη (8-16/7). 

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας με τις εθνικές ομάδες Νέων Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και Κορασίδων και Β’ Κατηγορίας με τις εθνικές ομάδες Νέων Γυναικών και Νεανίδων.

To «παρών» στην κλήρωση έδωσαν ο Δήμος Ντικούδης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και υπεύθυνος εθνικών ομάδων, ο Ντίνος Σβερκούνος, γενικός διευθυντής της ΕΟΚ και η Σοφία Κλιγκοπούλου team manager της Εθνικής Γυναικών και της Εθνικής Γυναικών U20, ενώ επίσημη προσκεκλημένη της FIBA είναι η Εβίνα Μάλτση.

Αναλυτικά:

Η Εθνική Κορασίδων θα συμμετάσχει στον Δ' Όμιλο του Ευρωμπάσκετ U16 που θα γίνει στη Σμύρνη 11-19/8/2023. Αντίπαλοί της θα είναι οι Ισπανία, Βέλγιο και Σλοβενία.

Η Εθνική Παίδων θα συμμετάσχει στον Δ' Όμιλο του Ευρωμπάσκετ U16 που θα γίνει στα Σκόπια 5-13/8/2023. Αντίπαλοί της θα είναι Λετονία, Σερβία και Πολωνία.

Η Εθνική Νεανίδων θα συμμετάσχει στον Γ' Όμιλο του Ευρωμπάσκετ U18, Β' κατηγορία, που θα γίνει στη Σόφια 30/6-9/7/2023. Αντίπαλοί της θα είναι Ρουμανία, Αυστρία και Λουξεμβούργο.

Η Εθνική Εφήβων θα συμμετάσχει στο Δ' Όμιλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που θα γίνει στη γαλλική Νις 22-30/7/2023. Αντίπαλοί της θα είναι Δανία, Ισπανία και Ιταλία.

Η Εθνική Νέων Γυναικών θα συμμετάσχει στον Β' Όμιλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Β', που θα γίνει στην Κραϊόβα 28/7-6/8/2023. Αντίπαλοί της θα είναι Ρουμανία, Ιρλανδία και Γεωργία.

H Εθνική Νέων Ανδρών θα συμμετάσχει στον Γ' Όμιλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης 8-16/7/2023. Αντίπαλοί της θα είναι οι Πολωνία, Λιθουανία και Κροατία.