Skip to main content

Ζιάγκος: «Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την ελληνική σχολή»

Για την συμμετοχή της Εθνικής Εφήβων στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σερβίας, που εκκινεί το Σάββατο 22/7, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Αναλυτικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε:

Για την εμπειρία του με το αναπτυξιακό πρόγραμμα που είναι μεγάλη: «Έχω ωριμάσει επαγγελματικά και ηλικιακά με αυτές τις ηλικίες. Έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και συναισθηματικά και βιολογικά και αγωνιστικά. Είναι ιδιαίτερος κόσμος γιατί σε κάνουν κι εσένα καλύτερο».

Για τις μεγάλες αλλαγές που παρουσιάζονται σε ένα παιδί μέσα σε διάστημα ενός έτους: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα. Ο ρυθμός ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα, σε αυτούς τους δώδεκα μήνες, είναι ραγδαίος. Οι αλλαγές είναι δραματικές και είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις. Ένα παιδί που σε αυτούς τους εννέα αγωνιστικούς μήνες συμμετείχε σε μια ανταγωνιστική λίγκα με ένα άλλο που έρχεται από μια όχι τόσο ανταγωνιστική, σίγουρα έχει μια διαφοροποίηση. Αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Είναι μια διαδικασία fast track. Πρέπει σε ένα σύντομο διάστημα να ταιριάξεις κάποια παιδιά με διαφορετικές προσλαμβάνουσες στη δική σου φιλοσοφία. Ένα πρόβλημα είχαμε με τον Νεοκλή Αβδάλα, αλλά σήμερα θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα, αισιοδοξώ ότι θα είναι μαζί μας. Δώσαμε φιλικούς αγώνες και με διεκδικήτριες μεταλλίων. Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το EuroBasket U18: «Είναι η ιδιομορφία με το format που όλη η ιστορία είναι η συνολική απόδοσή σου στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Η διασταύρωση με όμιλο που είναι με Σερβία, Τσεχία, Σερβία και Σλοβενία. Στον όμιλό μας έχουμε Δανία, Ισπανία, Ιταλία. Δεν έχουμε εικόνα για τους Δανούς που θα είναι ο τελευταίος αγώνας, οπότε θα τους έχουμε δει».

Για το στόχο της ομάδας στη διοργάνωση: «Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε επάξια την ελληνική σχολή και ν’ αναδείξουμε τα στοιχεία που μας έχουν αναδείξει. «Άνοιξε» το δρόμο η Εθνική Νέων, θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε το καλύτερο. Σκληρή άμυνα και να επιδιώξουμε το γρήγορο παιχνίδι. Ομαδικά και να μην εξαρτόμαστε από ένα δύο παιδιά ατομικά. Δε μπαίνουμε ως φαβορί. Ούτε πέρυσι ήμασταν. Η φρεσκάδα και η αποφασιστικότητα θα παίξουν ρόλο. Θα τα δούμε».

Για την ευτυχή συγκυρία της φετινής ομάδας: «Εμείς φέτος είχαμε την ευτυχή συγκυρία η Εθνική Εφήβων να έχει δύο χρονολογίες, δηλαδή γεννημένους το 2006 και το 2005 που ήταν η περσινή Παίδων. Άρα ήταν πιο εύκολο να αφομοιώσουμε κάποια στοιχεία».