Skip to main content

Καλαμπόκης: "Σπουδαίο το 3 στα 3, να έχουμε σωστή νοοτροπία"

 Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης αποθέωσε τους πάικτες του για το "3 στα 3" στη φάση των ομίλων του Eurobasket U16 μετά τη νίκη επί της Ιταλίας, ενώ ανέφερε πως είναι σημαντικό για την ομάδα να απολαμβάνει τα παιχνίδια που δίνει στη διοργάνωση.

Aναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Μετά τη νίκη της Εθνικής Παίδων επί της Ιταλίας και το 3 στα 3 στον όμιλο, ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Καλαμπόκης απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την προσπάθεια και τη συγκέντρωση που είχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τονίζοντας την ανάγκη βελτίωσης για τον αγώνα των “16” με την Πολωνία.

Χαρακτηριστικά τόνισε, αρχικά για τον αγώνα: «Είναι ο τρίτος αγώνας σε τρεις ημέρες και είναι πολύ φυσιολογικό ότι το σκορ πήγε σε χαμηλά επίπεδα, αφού δεν υπήρχε ρυθμός και επίσης υπήρχε και ανάγκη για τη νίκη και απ’ τις δύο ομάδες και γι’ αυτό δεν είδαμε πολλούς πόντους. Είναι περιττό να πω πόσο σπουδαίο είναι για εμάς και πόσο χαρούμενοι είμαστε για το «3 στα 3», αφού τα παιδιά έχουν κάνει μια απίστευτη προσπάθεια αυτές τις 40 ημέρες που είμαστε μαζί.

Οι νίκες που κάναμε στον όμιλο ήταν όλες δίκαιες και θέλω, όπως έχω ξαναπεί, να τις χαίρονται και να τις απολαμβάνουν. Εμείς, για παράδειγμα, δεν ασχοληθήκαμε ούτε με διαφορές, ούτε με σενάρια, γιατί το πιο σημαντικό είναι να χτίσουμε νοοτροπία νίκης ανεξαρτήτως με ποιον και που παίζουμε. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, δεν είναι δεδομένο, αλλά τα παιδιά με την προσπάθειά τους έδειξαν ότι είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση»

Για τον επόμενο αγώνα, που είναι με την Πολωνία: «Θέλουμε, όπως είπα, να απολαύσουν τη σημερινή νίκη τα παιδιά και από αύριο να επιστρέψουμε στη σκληρή δουλειά προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα. Να ξεκουραστούμε, να ανασυνταχθούμε, έχοντας μια μέρα έξτρα, και να δούμε τον αντίπαλο. Η Πολωνία δεν μας είναι άγνωστη – παίξαμε μαζί το χειμώνα και την κερδίσαμε με πολύ μεγάλη διαφορά. Κι αυτό, για μένα, δεν είναι καλό, δεν είναι καλή «διασταύρωση» αυτή, και όλοι καταλαβαίνουν τους λόγους. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, γιατί αυτοί θα θέλουν να απαντήσουν και δεν θα έχουν το άγχος του φαβορί. Σ’ αυτή την ηλικία είναι η μεγαλύτερη παγίδα να θεωρήσεις ότι κάτι θα σου δοθεί εύκολα. Αυτό θα πρέπει να προσέξουμε και να ετοιμάσουμε το μυαλό μας. Θέλουμε να έχουμε σωστή νοοτροπία και να μπαίνουμε μέσα να παίξουμε το στιλ παιχνιδιού που μας αρέσει. Συγχαρητήρια σε όλους, συνεχίζουμε την προσπάθεια».