Skip to main content

Τσώνης: «Μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό»

Ο Αλέξανδρος Τσώνης έβαλε το… λιθαράκι του στην νίκη – πρόκριση της Ελλάδας, απέναντι στην Τουρκία, με τον διεθνή άσο της Εθνικής Παίδων, να δίνει το σύνθημα για την συνέχεια.

Σχολιάζοντας την σπουδαία επιτυχία τόνισε: «Παίζαμε με μια καλή ομάδα και ξέραμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο. Παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, βάλαμε κάποια καθοριστικά σουτ και πήραμε μια νίκη που θέλουμε να αφιερώσουμε σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες και ιδίως σε αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε, που είμαστε στους τέσσερις και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάμε ακόμη ψηλότερα».

Για την ευόδωση των προσπαθειών τους μετά από τη δυνατή προετοιμασία δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά, είναι αλήθεια, το θέλαμε πολύ, είναι μια ανταπόδοση, αλλά ακούμε τον προπονητή μας, που είναι σπουδαίος και τον ευχαριστούμε για όσα μας μαθαίνει και γι’ αυτό έχουμε αυτή την εικόνα, δεν τα παρατάμε ποτέ και για κανέναν».

Για τον ημιτελικό με την Ισπανία υπογράμμισε: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, την έχουμε αντιμετωπίσει σε δύο φιλικά πρόσφατα, την ξέρουμε και μας ξέρει, νομίζω όμως ότι αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό».

Για τη δική του παρουσία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, έδειξε τους συμπαίκτες του: «Τα καλάθια μου προήλθαν από καλά σκριν, από ομαδική προσπάθεια, από αποφάσεις των συμπαικτών μου. Είμαστε μια καλή ομάδα και το δείξαμε σήμερα».