Skip to main content

Σπανούλης: «Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα έξω από το γήπεδο»

Ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Βασίλης Σπανούλης.

Ο Ομοσπονδιασκός προπονητής μίλησε στο κανάλι του ΟΠΑΠ για την εθνική ομάδα , τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τα κριτήρια επιλογής των παικτών αλλά και για την αντιπαλότητα που υπήρχε στους τελικούς της Basket League.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τελείωσε ο κύκλος μου στο Περιστέρι, σκέφτομαι μόνο την Εθνική, έχω κάνει αρκετές συναντήσεις με τους παίκτες. Υπάρχει μεγάλη όρεξη, διάθεση και κίνητρο. Είμαι ένας άνθρωπος που η πίεση με έκανε καλύτερο, μου δημιουργεί καινούργια κίνητρα, είναι κάτι που θέλω να περάσω και στους παίκτες».

Τι συζήτησε με τους παίκτες: «Όλοι περιμένουν το τουρνουά με ανυπομονησία, πιστεύω και εγώ ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ό,τι πιο σπουδαίο για να συμμετέχει ένας αθλητής στην καριέρα του. Το ξέρουν αυτό τα παιδιά, το γνωρίζουν, έχουν τεράστια αγάπη για την Εθνική Ελλάδας και μένει να το δείξουμε στο γήπεδο, να κάνουμε αυτό που πρέπει για να ξαναφέρουμε την Εθνική εκεί που πρέπει».

Πόσο εύκολο είναι να αφήσεις τον παίκτη πίσω σου: «Για μένα ήταν εύκολο, όσο και αν ακούγεται κάπως. Αυτό διότι ήμουν πάρα πολύ γεμάτος, έζησα τα πάντα, ήμουν ευλογημένους. Ίσως έκανα πολλά παραπάνω από ό,τι ονειρευόμουν μικρό παιδί».

Σου έρχεται ποτέ να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις; «Υπάρχουν στιγμές που όταν θέλω να δείξω στους παίκτες, πιστεύω είμαι σε καλή κατάσταση. Όπως είπα είμαι πολύ γεμάτος, στο μπάσκετ πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες».

Τα κριτήρια επιλογής: «Είχα στο μυαλό μου το μπάσκετ και τη φιλοσοφία που θέλω να εκφράσω. Για μένα δε σημαίνει επειδή κλήθηκαν μερικοί παίκτες, οι άλλοι δεν είναι ικανοί. Ίσως να μην είναι αυτήν τη φορά αλλά την επόμενη. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Εθνική Ελλάδας. Πιστεύω ότι μας εκπροσωπεί με πολύ σπουδαίο τρόπο στις ΗΠΑ. Αγαπάει πολύ την Εθνική, θέλει να αγωνιστεί και να πετύχει, κάτι που σημαίνει πολλά. Είναι πολύ αγαπητός από όλους τους ανθρώπους. Ένας σούπερ σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Αλλά από την άλλη και πολύ ταπεινός. Δεν είναι ο συνήθης σούπερ σταρ που δεν τον ακουμπάει κανένας. Είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει από το μπάσκετ, είναι πλέον οικογενειάρχης, θέλει να με φτάσει και στα παιδιά από ό,τι άκουσα».

Για τις εντάσεις μεταξύ παικτών: «Οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα έξω από το γήπεδο. Πρέπει να μάθουμε τι σημαίνει μάχομαι για την ομάδα μου, για τους τίτλους, για τον κόσμο, την ιδέα. Και τι σημαίνει το ευ αγωνίζεσθαι, όταν τελειώνει αυτό το πράγμα».