Skip to main content

Τουρνουά «Ακρόπολις» - Παρέλαση μπασκετικών αστέρων στο ΣΕΦ

Στις 25 Ιουνίου αρχίζει στο ΣΕΦ το τουρνουά «Ακρόπολις» με τις Μπαχάμες και το Μαυροβούνιο να παίρνουν μέρος στον φετινό... «θεσμό» φιλικών παιχνιδιών που φιλοξενεί η Εθνική Ελλάδας. 

Από το φαληρικό γήπεδο θα περάσει πλήθος αστέρων του μπάσκετ, με την προετοιμασία της γαλανόλευκης ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά να συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΟΚ:

Οι Μπαχάμες εξασφάλισαν τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό Τουρνουά μέσω προκριματικού που έγινε το 2023 στην Αργεντινή νικώντας την οικοδέσποινα ομάδα. Θα λάβουν μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βαλένθια (2-7 Ιουλίου) αντιμετωπίζοντας στην πρώτη φάση τη Φινλανδία και την Πολωνία. Στην Αθήνα ήρθαν με τρεις παίκτες που ξεχωρίζουν στο ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Έρικ Γκόρντον, που το 2010 κατέκτησε με τις ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Τουρκίας, ενώ το 2017 είχε αναδειχθεί καλύτερος έκτος παίκτης στο ΝΒΑ. Φέτος ο 35χρονος γκαρντ έπαιξε στους Φίνιξ Σανς μετρώντας 11 πόντους, 2 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 27,8 λεπτά κατά μέσο όρο. Στο ρόστερ βρίσκεται, επίσης, ο ΝτιΆντρε Έιτον, ο 25χρονος σέντερ που το 2018 είχε επιλεγεί στο νούμερο ένα του ντραφτ.

Το 2021 έφτασε στους τελικούς του ΝΒΑ με τους Φίνιξ Σανς χάνοντας τον τίτλο από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, ενώ φέτος έπαιξε στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχοντας 16,7 πόντους, 11,1 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 32,4 ανά αγώνα. Την τριπλέτα αστέρων για τις Μπαχάμες συμπληρώνει ο Μπάντι Χιλντ, ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ που ήταν νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game το 2020. Φέτος άρχισε τη σεζόν στους Ιντιάνα Πέισερς και την ολοκλήρωσε στους Φιλαδέλφεια 76ερς έχοντας 12,2 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 25,8 λεπτά κατά μέσο όρο.

Τα εισιτήρια για το τουρνουά Ακρόπολις Aegean μπορείτε να τα βρείτε διαδικτυακά και να κλείσετε την δική σας θέση δίπλα στην Εθνική Ομάδα με ένα «κλικ» ΕΔΩ από την άνεση του σπιτιού σας. Παράλληλα, εισιτήρια θα διατίθενται τις ημέρες των αγώνων και από τα εκδοτήρια στο ΣΕΦ από τις 10.00 ως το ημίχρονο, από όπου μπορείτε να βρείτε εισιτήρια και για την Α’ Φάση του Προολυμπιακού Τουρνουά σε προνομιακές τιμές.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Τρίτη 25/6

20.00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

Τετάρτη 26/6

20.00 Μαυροβούνιο-Μπαχάμες

Πέμπτη 27/6

20.00 Μπαχάμες-Ελλάδα.