Skip to main content

Λιόλιος: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι η ψυχή και η έννοια της Εθνικής Ομάδας»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του για την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, μετά το φινάλε του νικηφόρου αγώνα με την Κροατία:

Για το εάν έχει ολοκληρωθεί ο στόχος όταν πήρε η Ελλάδα το χρίσμα της διεξαγωγής του Προολυμπιακού: "Ο στόχος ήταν μεγάλος. Είμαστε στη μέση του στόχου. Ο πρώτος ήταν να συμμετάσχουμε στο Παρίσι. Ό,τι και εάν κάναμε τη νίκη την πήραν οι παίκτες και ο προπονητής και είχαν έναν όλους τους Έλληνες μαζί τους. Σε κάθε αγώνα ήταν sold out το γήπεδο και ένιωθαν όλη την Ελλάδα μαζί τους. Ξέρουμε τι σημαίνει ο Βασίλης Σπανούλης για την Εθνική. Η επιτυχία της ομάδας ήταν ότι όλοι έδωσαν την ψυχή τους για την ομάδα".

Για το τι έχει να πει στην εικόνα του Γιάννη να κλαίει στα αποδυτήρια: "Έχω την εντύπωση ότι θα κλαίνε και οι υπόλοιποι παίκτες και πάρα πολλοί Έλληνες. Παίζαμε για μια χώρα, όχι για μία ομάδα. Όταν παίζεις για τη χώρα σου και ακούς τον εθνικό ύμνο τότε είναι πιο έντονο. Ήταν σημαντικό για όλους"

Για το επόμενο κίνητρο: "Αυτή την στιγμή κάναμε μία μεγάλη επιτυχία και πάμε στο Παρίσι. Φυσικά υπάρχει αισιοδοξία και πίστη για την ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί και όταν βρεθούμε στο Παρίσι".

Για την επιλογή του Σπανούλη: "Ο Βασίλης Σπανούλης είναι η ψυχή και η έννοια της Εθνικής Ομάδας".

Για τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές που "γέννησε" η πορεία της Εθνικής: "Η ομάδα έχει το DNA, παίζει με αυτοθυσία και πίστη όπως πάντα. Κάποια στιγμή ο Γιάννης βούτηξε στο παρκέ και είδα ποιο είναι το DNA της ομάδας. Βγήκαν παίκτες μπροστά. Ο Τολιόπουλος έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά, αλλά δεν θα ήθελα να σταθώ μόνο σε μερικούς παίκτες".