Skip to main content

Η συγκίνηση και τα δάκρυα του Γιάννη δείχνουν τι χαρακτήρα έχει 

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν ο MVP στο Προ-Ολυμπιακο τουρνουά, το οποίο κατέκτησε η Εθνική Ελλάδας, με τον σούπερ σταρ της γαλανόλευκης να συγκινείται μετά την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε φοβερό μπάσκετ στο Προ-Ολυμπιακο τουρνουά. Δεν σχετίζεται αυτό με το ότι δεν απειλήθηκε στο σκορ σε κανένα από τα τέσσερα ματς που έδωσε, αλλά αφορά το ότι αγωνίστηκε με σύγχρονο τρόπο, έπαιξε γρήγορο, δυναμικό παιχνίδι με σημείο αναφοράς το τρίποντο και ότι όλοι οι παίκτες της επίσημης αγαπημένης ήταν σε θέση να σκοράρουν και να απειλήσουν επιθετικά αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο πήρε το βραβείο του MVP του Προ-Ολυμπιακού τουρνουά και ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του στην επιτυχία. Είναι μέλος μιας ομάδας που θέλει να γράψει ιστορία και να επαναφέρει την Εθνική Ελλάδας στα καλά της χρόνια. Ήδη κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ένα τουρνουά με πολύ καλές ομάδες με πολλούς NBAers όπως ο Ντοντσιτς, ο Ζουμπατς και ο Ντουάρτε.\

Ο Greek Freak όπως πρωτοείπαμε λύγισε, συγκινήθηκε, έκλαψε. Αυτό το είχαμε ξαναδεί; Η απάντηση είναι θετική. Αλλά το θέμα είναι το πότε. Είναι στις κρίσιμες στιγμές της καριέρας του. Όταν ένιωσε ότι έφυγε όλο το ψυχολογικό και πνευματικό βάρος μετά από μια αποτυχία ή επιτυχία. 

Για να δούμε τρεις συγκεκριμένες στιγμές στην καριέρα του. Αρχικά, επιστρέφουμε  στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 την σεζόν 2012-2013, όπου η Νέα Κηφισιά νίκησε τον Φιλαθλητικό στην τρίτη παράταση με 89-81 και πήρε το εισιτήριο για την άνοδο στην Basket League. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για το μέλλον της ομάδας, με τον άσο της Εθνικής Ελλάδας και τους συμπαίκτες του να κλαίνε γιατί δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν τον στόχο της ανόδου στην πρώτη κατηγορία.

Κλάματα...συγκίνησης ήταν για τον Γιάννη όταν παρέλαβε το πρώτο χρονικά από τα δύο βραβεία MVP του NBA, τον Ιούνιο του 2019. Στον λόγο του είχε ευχαριστήσει τους πάντες και είχε αναφέρει ότι είχε χαρεί που πέτυχε αυτόν τον μεγάλο στόχο.

Ακόμη, μεγάλη συγκινησιακή κατάσταση πέρασε και τον Μάϊο του 2024, όταν παρακολούθησε από κοντά την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο έπαιξε ο αδερφός του, Κώστας Αντετοκούμπο. Ο Γιάννης αγκάλιασε τον Κώστας και έβαλε συγκινημένος τα κλάματα, για την επιτυχία του αδερφού του.

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ένας τεράστιος παίκτης, που όμως έχει αισθήματα και αυτό το αποδεικνύει με την συγκίνηση του μετά από κρίσιμες στιγμές. Ο βετεράνος παίκτης της Εθνικής Ελλάδας, Παναγιώτης Φασούλας που έχει μια πολύ μεγάλη καριέρα, είναι σε θέση να καταλάβει καλύτερα τον Greek Freak και πέρα από τα συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων, για την συγκίνηση του άσου της γαλανόλευκης ότι: «Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει επάγγελμα αθλητής. Γίνεσαι αθλητής και διακρίνεσαι όχι γιατί πιστεύεις σε κάποια επαγγελματική αποκατάσταση (…). Το πάθος και η ένταση του αγώνα είναι η ίδια, είτε παίζεις στο Γ’ τοπικό στην Αθήνα, είτε σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ένιωσε εκείνη την στιγμή ότι έπαιξε μπάσκετ για μια εθνική υπόθεση (…). Αυτό είναι το μπάσκετ και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ο κόσμος χειροκροτεί κι αυτό το συνειδητοποιεί ο Γιάννης, όπως και κάθε άλλος παίκτης της ομάδας και γι’ αυτό συγκινείται. Θέλω να σας πω δηλαδή, ότι ελάτε και εσείς τώρα να μας δώσουν από 8 δισεκατομμύρια ευρώ να πάμε να τρέξουμε 100 μέτρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν γίνεται».