Skip to main content

Γιάννη και Αντιγόνη κρατήστε την σημαία μας ψηλά

Η ΕΟΕ ανακοίνωσε ότι ο αστέρας της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την δις Ευρωπαία πρωταθλήτρια και χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι σημαιοφόροι της γαλανόλευκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων από τα αρχαία χρόνια και πρέπει πάντα να δίνει το σωστό παράδειγμα και να αποτελεί κράτος πρότυπο σε κάθε θεσμό, είτε σε αθλητικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα δεν ήταν απλά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, αλλά μια μεγάλη συνάντηση λαών και των καλύτερων αθλητών από όλες τις χώρες. Η χώρα μας ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, γιατί εδώ γεννήθηκαν έννοιες όπως η δημοκρατία, η φιλοσοφία, η φιλοξενία και οι περισσότερες αξίες και ιδανικά που έχει η σύγχρονη εποχή.

Η ελληνική ομάδα μπάσκετ κατάφερε ξανά να κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους, με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ τον Ιούλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά από 16 χρόνια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάει στις αναμετρήσεις με φιλοδοξία και παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ. Η ομάδα του κόουτς Βασίλη Σπανούλη διακρίνεται για την σκληρή άμυνα, για την ταχύτητα του παιχνιδιού της, για τα τρίποντα της, αλλά κυρίως για το πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά όλοι οι παίκτες της γαλανόλευκης έδειξαν ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν όταν χρειαστεί και για αυτό σε κάθε αγώνα είχαμε και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. 

Για πρώτη φορά σημαιοφόρος της Ελλάδας θα προέρχεται από το μπάσκετ και αυτός θα είναι ο αστέρας της επίσημης αγαπημένης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως στο άθλημα. Είναι μια ζωντανή διαφήμιση για την χώρα μας στο καλύτερο πρωτάθλημα, αφού αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους παίκτες του NBA και έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων δύο φορές το βραβείο του MVP και ένα πρωτάθλημα το 2021. Με την συνεπή παρουσία του αποδεικνύει πόσο αγαπάει την εθνική και αποτελεί πιστός στρατιώτης της. Για αυτούς τους λόγους, αξίζει μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να είναι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.