Skip to main content

Πιτίνο: «Μιλήσαμε με τον Σπανούλη, θέλω να ηγηθεί της Εθνικής»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ για την Εθνική Ελλάδας και τον Βασίλη Σπανούλη και τόνισε πως τον θέλει μαζί του στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο:

«Υπολογίζω να είμαι ο προπονητής, έχω βρει τους τέσσερις συνεργάτες μου. Η ΕΟΚ θα τους ανακοινώσει σύντομα. Όλοι μας ανυπομονούμε. Υπολογίζω να είμαι στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου για να δω παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα. Θέλω μια έμπειρη ομάδα. Μπορεί να μην έχουμε NBAers, αλλά έχουμε εμπειρία και αυτό έχει σημασία. Ελπίζω να έχουμε μια σπουδαία ομάδα για να εκπροσωπήσουμε την χώρα και να στοχεύσουμε στον θρίαμβο.

 
Έστειλα μηνύματα στον Σπανούλη πριν από έναν μήνα, του ζήτησα να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τον σέβομαι γιατί εκτός από τις δυνατότητές του αγαπάει το παιχνίδι. Είναι ένας σπέσιαλ ηγέτης, εννοείται πως τον θέλω μαζί μας στην εθνική ομάδα. Μου απάντησε, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ξέρει πόσο τον σέβομαι. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Αν θέλει να ηγηθεί, δεν υπάρχει μεγαλύτερος οπαδός του από εμένα».