Skip to main content

Μουράτος: «Η Εθνική ομάδα είναι το πιο μεγάλο αγαθό που μπορεί να έχει ένας αθλητής»

Για την πρόκριση της Ελλάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα «παράθυρα» των προκριματικών, αλλά και τα συναισθήματα του, όταν φορά την φανέλα με το εθνόσημο, μίλησε στο ΕΟΚ WEB Radio ο Βασίλης Μουράτος.

Αναλυτικά ο Έλληνας διεθνής μίλησε:

Για τη νίκη-πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο: «Ήταν πολύ μεγάλο ματς  το ξέραμε εξ αρχής. Ήταν ένα παιχνίδι που έδειξε ξεκάθαρα το ποιος το θέλει περισσότερο, τα παιδιά έδειξαν απίστευτη ενέργεια και μαχητικότητα απ’ το πρώτο λεπτό και δίκαια καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη στο τέλος».

Για το αν υπήρχε πίεση μετά την ήττα απ’ τη Λετονία: «Πάντα υπάρχει η καλώς εννοούμενη πίεση όταν φοράς τη φανέλα της Εθνικής, αλλά επειδή τα περισσότερα παιδιά που βρέθηκαν εκεί γνωρίζουν από τέτοιες καταστάσεις, άπαντες ήξεραν τη σημασία του παιχνιδιού με το Βέλγιο. Πιστεύω ότι όλη αυτή καλώς εννοούμενη πίεση που είχαν τούς βγήκε σε καλό».

Για τη διαδικασία των «παραθύρων»: «Όταν κάνεις γενικότερα τον απολογισμό αυτής της πορείας, σκέφτεσαι ότι όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Σίγουρα τα παιχνίδια με την Τουρκία ήταν πάρα πολύ κομβικά, γιατί ήταν δύσκολα και πολύ επίπονα, αλλά στην οικονομία των «παραθύρων» κάθε παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία. Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία ότι θα είμαστε για άλλη μια φορά παρόντες σε ένα μεγάλο ραντεβού, γιατί η διαδικασία των «παραθύρων» κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις και στο παρελθόν εξίσου μεγάλες δυνάμεις έμειναν εκτός των μεγάλων διοργανώσεων. Όλοι πρέπει να ‘ναι χαρούμενοι που κατάφερε η Ελλάδα να ‘ναι εκεί».

Για το αν σκέφτεται το αν θα είναι στο ρόστερ της Εθνικής στο Παγκόσμιο: «Δε χρειάζεται να σκέφτεσαι ότι αν θα είσαι στην επόμενη, την προηγούμενη ή την προετοιμασία για το Παγκόσμιο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι ν’ απολαμβάνεις την κάθε στιγμή ξεχωριστά, διότι η Εθνική ομάδα είναι το πιο μεγάλο αγαθό που μπορεί να έχει ένας αθλητής. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν θα έχεις άλλη ευκαιρία να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου, πρέπει κάθε φορά να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Όταν φοράς τη φανέλα της Εθνικής δεν υπάρχουν νούμερα και ατομικές διακρίσεις, πρέπει όποιος την υπηρετεί να ‘χει πάντα γνώμονα το κοινό καλό και το πώς θα πετύχει η ομάδα. Τα παιδιά που αποτελούν κομμάτι της Εθνικής ομάδας έχουν αυτήν τη νοοτροπία και θεωρώ ότι γι’ αυτό συνεχίζει να βρίσκεται για άλλη μια φορά στο δρόμο των επιτυχιών».

Για τα συναισθήματά του όταν παίζει με την Εθνική: «Πραγματικά νιώθω πολύ διαφορετικά φορώντας τη φανέλα της Εθνικής. Κάθε φορά νιώθω αυτό το συναίσθημα. Επειδή τώρα και με τη διαδικασία των «παραθύρων» σε ό,τι ματς έχουμε παίξει ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει» απίστευτα την προσπάθειά μας, αυτό σού δίνει ένα έξτρα κίνητρο και καταλαβαίνεις ακόμα καλύτερα τη βαρύτητα που έχει η φανέλα που φοράς».