Skip to main content

Χριστινάκη: «Στην Εθνική είμαστε ομάδα, όχι μονάδες, χαρούμενη για την μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό»

Στον διαδικτυακό… αέρα του EOK WEB Radio φιλοξενήθηκε η Ελεάννα Χριστινάκη, με την Ελληνίδα διεθνή να μιλά για την επερχόμενη συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και για την μετακίνηση της στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η Χριστινάκη μίλησε:

Για τη προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει Ευρωμπάσκετ: «Προετοιμαζόμαστε πάρα πολύ καλά, υπάρχει τεράστια θέληση και απ’ τα νέα παιδιά και απ’ όλους, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Πιστεύω θα δούμε κάτι πολύ όμορφο στο Ευρωμπάσκετ. Βρίσκουμε τα «πατήματά» μας όλες μαζί, τη χημεία μας. Πιστεύω ότι αν ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητικού staff σίγουρα θα έχουμε επιτυχίες».

Για το επίπεδο που βρίσκεται η Εθνική Γυναικών: «Είμαστε ομάδα στην Εθνική, όχι μονάδες. Υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο πια και παίζουμε ομαδικά. Θεωρώ ότι ο κόουτς διαχειρίζεται άψογα όλες τις παίκτριες, βάζει πολύ σωστά και δομημένα τους ρόλους στην καθεμία, ούτως ώστε να πετύχει η ομάδα. Πιστεύω ότι πια είμαστε σε καλό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός παίζει Eurocup, ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Euroleague, αλλά και όλα τα κορίτσια που ήταν στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε εικόνες από υψηλών προδιαγραφών διοργανώσεις. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε πια».

Για το αν μπορεί η Εθνική να φτάσει ψηλά στο Ευρωμπάσκετ: «Το πιστεύουμε όλοι, το θέλουμε και δουλεύουμε γι’ αυτό. Πιστεύω ότι όταν πραγματικά δουλεύεις σκληρά, αργά ή γρήγορα έρχεται το αποτέλεσμα. Σίγουρα το θέλουμε και μακάρι να το καταφέρουμε».

Για το αν θέλει να ξαναζήσει τη στιγμή που η Εθνική χόρευε συρτάκι στο παρκέ μετά την κατάκτηση της 4ης (2017) και της 5ης θέσης (2009): «Εννοείται, δεν το συζητώ και ποιος δε θα ήθελε. Είναι απ’ τις στιγμές που δε μπορώ να ξεχάσω και να βγάλω απ’ το μυαλό μου. Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, δε μπορώ να βλέπω τόσο μακριά. Να είμαστε υγιείς, να είμαστε καλά, ν’ ακούμε το προπονητικό staff που κάνει εξαιρετική δουλειά για να είμαστε όσο πιο προετοιμασμένες γίνεται και νομίζω ότι όλα θα ‘ρθουν αν δουλεύουμε σωστά, ποιοτικά και μεθοδικά. Υπάρχει τεράστια διάθεση, πολύ μεγάλη ενέργεια, πολύ ωραία κλίμα, υγεία στην ομάδα και δε νιώθω ότι μάς λείπουν πράγματα απ’ τις άλλες εθνικές ομάδες, γιατί έχουμε ένα σύνολο. Νιώθω ότι πάντα το σύνολο και η έννοια της “ομάδας” κερδίζει τις ομάδες και άλλες Εθνικές που έχουν πολύ καλές παίκτριες».

Για το τι κράτησαν απ’ τα «παράθυρα»: «Έχουμε κρατήσει το ότι πρέπει ν’ ακολουθηθεί το πλάνο σωστά για να πετύχει η ομάδα, το ότι έχουμε «χτίσει» ένα πολύ ωραίο σύνολο, τη μαχητικότητά μας στην άμυνα και εννοείται τις συνεργασίες μας. Νιώθω ότι μετά από πολλά χρόνια τώρα πια έχουμε βρει τη χημεία μας. Εγώ με τη Φασούλα έχουμε 10 χρόνια στην Εθνική Γυναικών, η Σπανού είναι πάρα πολλά χρόνια, όπως και η Σωτηρίου και όλα τα κορίτσια. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και νιώθω πολύ έντονα ότι τώρα έχουμε βρει πραγματικά και ουσιαστικά τη χημεία μας. Και με τις εικόνες που έχουμε απ’ το υψηλό επίπεδο δε θεωρώ ότι υπολειπόμαστε σε πολλά πράγματα απ’ τις άλλες εθνικές ομάδες. Και η νέα γενιά είναι πολύ σημαντική, τα νέα παιδιά τα έχουμε αποδεχθεί με πολύ μεγάλη αγάπη. Έχουμε πολλά ταλέντα θεωρώ ότι η Εθνική ομάδα τα επόμενα χρόνια θα είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο».

Για το τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»: «Η Βάσω ήταν ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος που βοηθούσε τους πάντες. Χαίρομαι πάρα πολύ που γίνεται ξανά αυτό το τουρνουά, πόσο μάλλον που γίνεται στην Ελλάδα, γιατί θα μάς βοηθήσει να προετοιμαστούμε καλύτερα. Εννοείται πως πάντα θυμόμαστε με πολύ μεγάλη αγάπη κι εκτίμηση τη Βάσω. Είναι πολύ σημαντικό που μπορούμε να έχουμε φιλικά στην Ελλάδα».

Για το ότι έχουν δίπλα τους πρώην αθλήτριες όπως η Κλιγκοπούλου, η Καλέντζου και η Μάλτση: «Είναι πάρα πολύ σπουδαίες και τρομερές προσωπικότητες. Μας βοηθούν πάρα πολύ γιατί και βιωματικά το ‘χουν περάσει, οπότε μπορούν να μάς υποστηρίξουν πάρα πολύ. Δε μ’ αρέσει να συγκρίνω παίκτριες ή γενιές, θεωρώ ότι κάθε «φουρνιά» έχει τη μοναδικότητά της. Πιστεύω ότι στη δική μας «φουρνιά» υπάρχει ομοιογένεια και νιώθω ότι έχουμε γίνει πια μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε μεγάλη υποστήριξη απ’ την κυρία Κίγκοπούλου, την κυρία Άννη, τη Μάλτση και σε συνδυασμό με τη Σπανού, τη Σωτηρίου, τη Σταμάτη. Όλες μάς στηρίζουν πάρα πολύ καλά και νιώθω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αυτά τα άτομα γύρω απ’ την Εθνική».

Για το αν αποτελούν «έμπνευση» γι’ αυτές οι επιτυχίες της Εθνικής στο παρελθόν: «Εννοείται πως είναι μια έμπνευση. Το 2017 βρισκόμουν κι εγώ στην ομάδα και θα ήθελα πάρα πολύ να το ξανακαταφέρει η ομάδα. Τότε βέβαια είχαμε και την Εβίνα Μάλτση και την Στέλα Καλτσίδου, πολύ μεγάλες και σπουδαίες παίκτριες. Μ’ αυτές τις εμπειρίες, με τα εφόδια που μάς έχουν δώσει και αυτές οι παίκτριες και με τις εικόνες που έχουμε πια, ευελπιστώ στο μέλλον να καταφέρουμε να είναι η ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε κάνει “άλματα” και πιστεύω πολύ στην έννοια της “ομάδας” που έχουμε αυτήν τη στιγμή».

Για τη μετακίνησή της στον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Θεωρώ ότι το ρόστερ, το προπονητικό team και η διοίκηση έχουμε το ίδιο πλάνο για τους στόχους της ομάδας και τους προσωπικούς. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία. Δε μ’ αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, προτιμώ ό,τι γίνεται να το αποδεικνύω στο παρκέ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».