Skip to main content

Πέρδικος: «Η Ιταλία διαθέτει ψηλά κορμιά και παίκτριες επιπέδου Euroleague»

Η Εθνική Γυναικών αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ιταλία και ο Δημήτρης Πέρδικος, συνεργάτης του Πέτρου Πρέκα, αναλύει την αποψινή αντίπαλο της Εθνικής μας ομάδας.

Αναλυτικά:

 «Πρόκειται για μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό με το καλοκαίρι στο Ευρωμπάσκετ με κάποιες κλήσεις νέων σε ηλικία αθλητριών. Αν και ο βασικός κορμός και τα χαρακτηριστικά των παικτριών παραμένουν τα ίδια περιμένουμε να δούμε πως ο νέος προπονητής θα τα ‘’παντρέψει’’ και θα τα παρουσιάσει όλα αυτά με φόντο το Ευρωμπάσκετ2025.

Η Ιταλία έχει κάνει την ανανέωσή της, έχει προσθέσει στο ρόστερ της νέο αίμα και διαθέτει πάρα πολύ γρήγορα και ποιοτικά γκαρντ. Η Ζανταλασίνι είναι μια τοπ παίκτρια για την Ευρώπη και έχει επίσης τη Φασίνα που κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Βασική σουτέρ έχει τη Σπρέαφικο, ενώ βοηθάει και η Παν και τα γκαρντ συμπληρώνουν η Βίλα, η Βερόνα και η Παντζέρα. Όσον αφορά στις ψηλές η Αντρέ και η Τρούκο είναι τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν. Πίσω από αυτές είναι η Κις, η Κουμπάι και η Μαδέρα. Έχουν μεγάλο κίνητρο, καθώς τα αποτελέσματά τους στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ δεν ήταν αυτά που περίμεναν. Έχουν κίνητρο λοιπόν τόσο οι παίκτριες όσο και το νέο σταφ να δείξουν κάτι καλύτερο. Το πλεονέκτημα της Ιταλίας είναι ότι διαθέτει ψηλά κορμιά και ποιοτικές παίκτριες επιπέδου Ευρωλίγκα που συνιστούν ένα μεγάλο ρόστερ».