Skip to main content

Πρέκας: «Μακάρι να πάμε στο Eurobasket 2025 με γεμάτα γήπεδα, τιμή που είχαμε στην Εθνική την Σταμάτη»

Η Εθνική Γυναικών άνοιξε… λογαριασμό στις νίκες στα προκριματικά του Eurobasket 2025, με τον Πέτρο Πρέκα, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς με την Τσεχία, να μιλά για την επιτυχία της ομάδας του, την παρουσία του κόσμου, αλλά και την Εβίνα Σταμάτη.

«Ήταν πολύ σημαντικό που παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και αυτό ήταν το πιο ευχάριστο. Το δεύτερο είναι ότι καταφέραμε και κάναμε μια νίκη που θέλαμε πάρα πολύ, όχι για βαθμολογικούς λόγους, αλλά περισσότερο για να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Τα παιδιά καταβάλουν μια τεράστια προσπάθεια και αυτό ήταν η επιβράβευση. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση αν και παίξαμε με σημαντικές απώλειες, όπως η Φασούλα και η Τσινέκε.  Τα παιδιά έπαιξαν μαζί και καταφέραμε να κάνουμε μια μεγάλη νίκη.

Είναι σημαντικό που έπαιξαν και τα νεαρά κορίτσια. Εμείς έχουμε έναν βασικό κορμό και σε κάθε κλήση φέρνουμε και νέα παιδιά και τα δοκιμάζουμε. Θέλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες και κίνητρο να γίνουν καλύτερες παίκτριες. Ο κόσμος μας βοήθησε πολύ και είναι ένα μεγάλο κίνητρο και μακάρι να πάμε στο Ευρωμπάσκετ του 2025 με γεμάτα γήπεδα. Προσπάθησα να πείσω την Εβίνα Σταμάτη να παίξει άλλον ένα χρόνο μέχρι το Ευρωμπάσκετ του 2025. Ήταν μεγάλη τιμή που την είχαμε στην εθνική ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα».

Από την πλευρά της η Εβίνα Σταμάτη ειπε. «Ήταν πολύ σημαντική νίκη στη χώρα μας με τον κόσμο μας. Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε μουδιασμένα και αλλά μετά βελτιωθήκαμε και φτάσαμε στη νίκη. Είναι και νίκη ψυχολογίας και ίσως μετρήσει και στα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ.

Είναι μοναδικό να παίζεις στη χώρα σου με τόσο κόσμο. Το πολύ θετικό ήταν ότι το γήπεδο γέμισε παιδιά. Ελπίζω αν αύριο έστω και ένα παιδί θελήσει αν ασχοληθεί με το μπάσκετ θα είναι επιτυχία».