Skip to main content

Καλή μας αρχή. Πρώτα η Βουλγαρία

Το απόγευμα της Πέμπτης (12/11), η Εθνική Γυναικών ρίχνεται και πάλι στην μάχη των προκριματικών του Eurobasket 2021, με τα παιχνίδια της «φούσκας» του Ηρακλείου και ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την αναμέτρηση απέναντι στην Βουλγαρία.

Αναλυτικά:

Έφτασε η ώρα της δύσκολης προσπάθειας της εθνικής ομάδας γυναικών για την πρόκριση στο προσεχές Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πρώτα η Βουλγαρία και έπειτα η αήττητη στον όμιλο μας Σλοβενία.

image13

Δύο νίκες είναι ο στόχος που αν επιτευχθούν θα αποτελέσουν ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

Σε συνθήκες πρωτόγνωρες στο Ηράκλειο της Κρήτης κάτω από πρωτόγνωρα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τις επτά εθνικές ομάδες και τα οποία περιγράφει με λεπτομέρειες η σημερινή  ανακοίνωση της ΕΟΚ.

Το ότι όλα τα μέλη των αποστολών διαμένουν σε μονόκλινα δωμάτια και έχουν κάνει τόσα πολλά τεστ είναι το πιο χαρακτηριστικό.

Δυστυχώς χθες η Πηνελόπη Παυλοπούλου ανιχνεύτηκε θετική και θα απουσιάσει από την ομάδα ενώ θα παραμείνει σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Να της ευχηθούμε ολόψυχα να το περάσει ανώδυνα καθώς είναι τελείως μέχρι σήμερα ασυμπτωματική.

Ο κόουτς Μασλαρινός και οι συνεργάτες του μπροστά στο νέο πρόβλημα καλούνται σε χρόνο ελάχιστο να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια τους καθώς η Πηνελόπη αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας.

image15

Πρώτος αντίπαλος η Βουλγαρία την οποία αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά καθώς είναι το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου στον όμιλο μας.

Οι γείτονες μας έχουν την ίδια συγκομιδή βαθμών με την εθνική μας καθώς κέρδισαν στην Ισλανδία και έχασαν οκτώ πόντους στην έδρα τους από την Σλοβενία.

image11

Η Βουλγαρία δεν είναι η δύναμη του παρελθόντος.

Προσπαθεί να κτίσει την νέα γενιά και ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει αγωνίζεται στις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας και φυσικά είναι μέλη της εθνικής ομάδας τους.

Είναι η πρωταθλήτρια Μοντάνα και η ιστορική Μπερπέρυσι οι οποίες και οι δύο αγωνίζονται στην Αδριατική Λίγκα καθώς στο Βουλγαρικό πρωτάθλημα αγωνίζονται μόλις έξι ομάδες και είναι πολύ αδύνατο.

image

Έχουν και αυτές τέσσερις θετικές στον ιό που αποκλείστηκαν πριν μπουν στο αεροπλάνο για την Ελλάδα.

Δεν είναι όμως από τις βασικές παίκτριες. Η μεγάλη απώλεια είναι η Κοστοβα η οποία τραυματίστηκε και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Στον αντίποδα η αυριανή μας αντίπαλος θα ενισχυθεί μετά από τρία χρόνια  με την κορυφαία σύγχρονη παίκτρια την Μπορισλαβα Χριστοβα που αγωνίζεται στην Πολωνική Γκορζώφ .

Να σημειωθεί ότι είναι απόφοιτος του Ουάσινγκτον Κούνκαρς, το κολέγιο που τελείωσε και η Παυλοπούλου, στο οποίο αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα.

image18

Η Βουλγαρία είναι μία ομάδα χωρίς κλασικό πεντάρι βασίζεται πολύ στην ταχύτητα και το περιφερειακό σουτ.

Ο κόουτς Στέφαν Μιχαήλωφ στηρίζεται σε παίκτριες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους καθώς όπως αναφέρθηκε αγωνίζονται σε δύο ομάδες

Βασικά κλειδιά είναι η εικονιζόμενη Γκεοργκίεβα καθώς και οι Στοίτσεβα νο1, Κότσεβα νο 4, Ιβάνοβα νο5 και η Ντιμίτροβα νο13.

Στα μέτρα μας αντίπαλος που παρά τα προβλήματα μας μπορούμε να νικήσουμε και να πάμε το Σάββατο απέναντι στην Σλοβενία να παίξουμε ουσιαστικά την πρόκριση που θα αγωνιστεί χωρίς τον εγκέφαλό της Νίκα Μπαριτς η οποία ανιχνεύτηκε πριν λίγο θετική στον ιό.

received 1022846794900451

Δυστυχώς η ΕΡΤ πάλι αντιμετώπισε  το γυναικείο μπάσκετ όχι όπως του αξίζει και όπως με την Ισλανδία στην Χαλκίδα το δείχνει διαδικτυακά μέσω του  ΕΡΤ Sport 1 και του EΡΤFLIX...

Τί να πω ;

Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα στην παρακολούθηση από το YOUTUBE της FIBA...

Καλή τύχη στην ομάδα μας.