Skip to main content

Εθνική Γυναικών: Η καθημερινότητα στην «φούσκα» του Ηρακλείου

Ο κορονοϊός έχει επιβάλλει μια νέα πραγματικότητα και ο χώρος του μπάσκετ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Έτσι, οι επτά αποστολές των ομάδων που βρίσκονται στο Ηράκλειο, ενόψει των αγώνων για τα «παράθυρα» των προκριματικών του Eurobasket 2021 (12 και 14/11), προσαρμόστηκαν ήδη σε μία καθημερινότητα διαφορετική από αυτή που γνώριζαν.

Και αυτό γιατί τον σημαντικότερο λόγο στα δύο ξενοδοχεία που διαμένουν οι αποστολές των ομάδων, έχει, φυσικά, το πρωτόκολλο υγείας. Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα  έχει το δικό της πούλμαν για τις μετακινήσεις της, το οποίο απολυμαίνεται μετά από κάθε μεταφορά, ενώ οι μετακινήσει γίνονται αποκλειστικά και μόνο ανάμεσα σε ξενοδοχείο και γήπεδο.  

Μάλιστα, στο κάθε ξενοδοχείο υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα για κάθε ομάδα για φαγητό, αλλά και για τις συναντήσεις, βίντεο, συζητήσεις.  Να σημειωθεί πως καμία ομάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αίθουσα που έχει χρησιμοποιήσει κάποια άλλη, ενώ κάθε μέλος αποστολής διαμένει σε μονόκλινο δωμάτιο.

Εξίσου αυστηρά είναι τα μέτρα και στο γήπεδο, αναφορικά με τους χώρους που χρησιμοποιεί κάθε αποστολή. Η κάθε ομάδα τα δικά της αποδυτήρια, η απολύμανση είναι τακτική μετά από κάθε προπόνηση ή στη συνέχεια μετά από κάθε αγώνα, όπως απολύμανση γίνεται σε όλες τις μπάλες μεταξύ προπονήσεων, στο γήπεδο και στους πάγκους ή τη γραμματεία.

Να σημειωθεί πως η Εθνική Γυναικών έχει ήδη υποβληθεί σε τέσσερα τεστ για τον κορονοϊό,  ένα πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Κρήτη και τρία στο Ηράκλειο, ενώ σε τεστ έχουν υποβληθεί και οι αποστολές των άλλων ομάδων. Παράλληλα, υπάρχει ιατρικό επιτελείο τόσο από την ΕΟΚ και με την Εθνική Ομάδα, όσο και από τη FIBA.