Skip to main content

Σταμάτη: «Παίξαμε για τις ψηλές μας που έδωσαν μεγάλες μάχες» (vid)

Στο γεγονός ότι οι παίκτριες της Εθνικής Γυναικών έπαιξαν  η μία για την άλλη στάθηκε η Εβίνα Σταμάτη σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας. 

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Η Εθνική Γυναικών έκλεισε αήττητη και το δεύτερο παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023 και κάθε μια παίκτρια έβαλε το δικό της λιθαράκι προκειμένου η ομάδα να βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Μετά την Εσθονία η Ελλάδα επικράτησε και της Μεγάλης Βρετανίας μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο.

Από τις «παλιές σειρές» στην Εθνική Γυναικών είναι η Εβίνα Σταμάτη που δεν σταματούσε να ευχαριστεί τις συμπαίκτριες της για όσα έζησε μαζί τους αυτές τις ημέρες.

«Θέλω να πω ότι είμαι πολλή χαρούμενη για τη νίκη και περήφανη για τις συμπαίκτριές μου. Είναι πραγματικά πολύ έντονο αυτό που νιώθω. Τις ευχαριστώ πολύ… Παίξαμε η μία για την άλλη. Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έπαιζε τόσο σημαντικό ρόλο η τακτική, χωρίς να παρεξηγηθώ, από την άποψη ότι βγάλαμε ψυχή. Δηλαδή αυτό το παιχνίδι ήθελε ψυχή, ήθελε καρδιά και νομίζω ότι φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Αυτό είναι που κρατάω και γι΄αυτό είμαι τόσο χαρούμενη για τη νίκη. Βγάλαμε πάθος και ψυχή κάτι το οποίο είναι σημαντικό για μένα»

Η συγκίνησή της ήταν εμφανής… «Νιώθω πραγματικά ότι πέτυχαμε τον στόχο μας. Έχουμε και τον Φεβρουάριο υποχρεώσεις με τα δύο τελευταία παιχνίδια γιατί πάμε βήμα βήμα. Έχουμε βάλει ένα ακόμα λιθαράκι για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2023».

Η Εβίνα Σταμάτη σούταρε με σιγουριά και τα τρίποντα της έδωσαν μεγάλες βοήθειες στην Εθνική Ομάδα: 

«Πάντα νιώθω σιγουριά όταν σουτάρω. Αυτό ξέρω να κάνω καλά και πάντα είμαι σίγουρη όταν παίρνω τέτοια σουτ γιατί θέλω να κερδίσει η ομάδα μου. Θέλει να το πιστεύεις ότι σηκώνεσαι να σουτάρεις».

Στην παρέα προστέθηκε η Άρτεμις Σπανού με την Εβίνα Σταμάτη να μιλάει για τις μάχες που έδωσαν μαζί με τη Μαριέλλα Φασούλα μέσα στη ρακέτα.. «Παίξαμε η μία για την άλλη… Παίξαμε γι’ αυτό το κορίτσι (Σπανού) και για το άλλο το ψηλό (Φασούλα). Έδωσαν πολύ σκληρές μάχες μέσα στο καλάθι, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και στηριζόμαστε σε αυτά τα κορίτσια. Η Εθνική ομάδα υστερούσε στα ψηλά κορμιά και τώρα που τα έχουμε τα εκμεταλλευόμαστε. Είμαστε περήφανες γι’ αυτές και εγώ ακόμη περισσότερο που πήγαν καλά στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία και βοήθησαν να κερδίσουμε».