Γκουζίνη: "Να είναι όλες μια γροθιά"
Δηλώσεις έκανε η προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Κορασίδων Βασιλεία Γκουζίνη.
Η κυρία Γκουζίνη μίλησε για τους στόχους της ομάδας και τις αθλήτριες που βρίσκονται στην αποστολή, καθώς για τις περισσότερες από αυτές θα είναι η πρώτη εμπειρία… εκτός των τειχών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της ομοσπονδιακού τεχνικού:
«Κάναμε την προετοιμασία μας και δώσαμε και φιλικούς αγώνες και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και το δείγμα θα μπορούσα να πω ότι είναι θετικό», τονίζει η Γκουζίνη και συνεχίζει: «Η ομάδα βελτιωνόταν από αγώνα σε αγώνα και μπασκετικά, αλλά και ως ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Πάμε να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάτι που είναι δύσκολο, αλλά πιστεύουμε σε αυτό».
Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο όμιλο στην πρώτη φάση στον οποίο συμμετέχουν ακόμη το Βέλγιο, η Ισπανία και η Σλοβενία: «Ναι όντως, είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, όμως θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτόν να γίνουμε περισσότερο ομάδα για να μπορέσουμε στο πρώτο χιαστί παιχνίδι που είναι και το πιο κρίσιμο να παρουσιαστούμε ακόμη πιο έτοιμες».
Αγωνιστικά το τεχνικό επιτελείο με την Γκουζίνη να έχει δίπλα της την Βιβή Διαβολεμένου και τον Άγγελο Παναγόπουλο έχει προσπαθήσει να βάλει κάποιες βασικές αρχές: «Θέλαμε να δούμε μια ομάδα η οποία ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο, να είναι όλες μια γροθιά, να παλεύει η μία για την άλλη και να μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια της χώρα. Θέλουμε να έχουμε συνέχεια στην επίθεση, να μην «κολλάει» η μπάλα και να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, ώστε να καλύψουμε τις αδυναμίες μας οι οποίες… παραδοσιακά είναι τα ριμπάουντ και η έλλειψη ψηλών κορμιών».
Η γενιά αυτή που θα αγωνιστεί στη Σμύρνη είναι και λίγο «αδικημένη» όπως λέει η Γκουζίνη, καθώς δεν έχει ούτε καν την εμπειρία του τουρνουά Φιλίας, με τη συμμετοχή της πέρυσι να έχει ακυρωθεί εξαιτίας του κορονοϊού: «Από την πρώτη μέρα προσπαθήσαμε να περάσουμε της κόκκινες γραμμές, να μπορέσουν τα παιδιά να καταλάβουν την έννοια της ομάδας και πως είναι 12 κορίτσια ή 16 όπως ήμασταν στο μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας, να είναι καλές συμπαίκτριες. Θέλαμε να περάσουμε κάποιους κώδικες από τα δικά μας χρόνια που ήταν λίγο διαφορετικά σε σχέση με σήμερα. Προσπαθήσουμε να τις κάνουμε να καταλάβουν πως πρέπει να νιώθουν υπερηφάνεια και τιμή που εκπροσωπούν την Ελλάδα και να κρατάνε ένα χαμηλό προφίλ. Να μάθουν να διεκδικούν με το σωστό τρόπο τώρα και στο μέλλον, κάτι που αυτή η γενιά ίσως να μην έχει μάθει ακόμη».
Οι… αρωγοί τους σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Ματέο, ο Όλαφ και ο Πανελλήνιος. Είναι τα τρία κουκλάκια γούρια που έχουν τα κορίτσια μαζί τους και τα οποία έχουν «υιοθετηθεί» από μικρούς και μεγάλους. Τα δύο πρώτα συμμετείχαν και στην φωτογράφιση της Εθνικής Ομάδας. Η Γκουζίνη γελάει: «Ναι ναι… Αν σκεφτεί κάποιος πως ο Όλαφ ειδικά ήταν δώρο από τα κορίτσια δείχνει κι αυτό το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα».
Η κάθε ομάδα βρίσκει τους δικούς της κώδικες και η Εθνική Κορασίδων έδειξε μέσα από μια δυνατή προετοιμασία να έχει βρει τους δικούς της. Ο Ματέο, ο Όλαφ και ο Πανελλήνιος μπορεί να είναι ένας καλός λόγος για χαμόγελα, μπορεί να είναι τα γούρια, αλλά σίγουρα αυτό που θα κάνει τη διαφορά θα είναι η προσπάθεια των κοριτσιών στο παρκέ.