Skip to main content

Παπαδόπουλος για το Eurobasket της Πολωνίας: «Πάμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα»

Για την προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών και τους στόχους στο επερχόμενο Eurobasket, μίλησε στο EOK WEB Radio ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε:

Για την προετοιμασία: «Έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο. Έχουμε ξεκινήσει από 5 Ιουλίου. Ήδη έχουμε πάρει μέρος στο τουρνουά της Τουρκίας που παίξαμε 4 πολύ δυνατά φιλικά, παίξαμε και ένα πολύ δυνατό φιλικό με μια μεικτή ομάδα κολλεγίων απ’ τις ΗΠΑ. Τώρα πάμε να παίξουμε ένα τελευταίο τουρνουά στην Ιταλία, με Ισπανία, Σλοβενία και Ιταλία και έπειτα επιστρέφουμε για να είμαστε έτοιμοι για το Πανευρωπαϊκό στην Πολωνία».

Για το παιχνίδι με τη μεικτή ομάδα κολλεγίων των ΗΠΑ: «Φέτος είμαστε πάρα πολύ τυχεροί γιατί όλα τα φιλικά είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Είναι πολύ σημαντικό και για εμάς να δούμε πώς προσαρμόζονται τα παιδιά. Στο συγκεκριμένο φιλικό παίζαμε με παιδιά που είναι δυο χρόνια μεγαλύτερα σε ηλικία. Θέλαμε να δούμε πόσο θα αντέξουμε σε μεγέθη και απέναντι σε παιδιά με αθλητικότητα, που είναι πολύ δυνατά. Ήταν πολύ σημαντικό ότι αντέξαμε σε αυτήν την πίεση, στο σκληρό παιχνίδι, καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ απέναντι σε ψηλά κορμιά και αυτό ήταν το θετικό πρόσημο που κερδίσαμε από αυτό το παιχνίδι».

Για τα νεαρά παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει τα νεαρά παιδιά να γνωρίσουν αυτούς τους αθλητές που εύχομαι μελλοντικά να πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο και να πλαισιώσουν την Εθνική Ανδρών. Να τα γνωρίσουν, να τα παρακολουθήσουν και στο Πανευρωπαϊκό. Με τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά μας και με το πάθος που έχουν, δίνουν κίνητρο στους νεαρούς να θέλουν κι αυτοί να ξεκινήσουν ή να δουλέψουν πιο σκληρά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερους αθλητές».

Για τη βελτίωση των παιδιών: «Βλέπω ότι σε σχέση με πέρυσι οι νεαροί αθλητές που έχουμε εμείς έχουν περισσότερες παραστάσεις και παιχνίδια. Έχουν καταλάβει οι ομάδες ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγάλουμε καινούργιους αθλητές και αρχίζουν να εμπιστεύονται. Και οι ίδιοι αθλητές έχουν καταλάβει ότι μόνο με τη σκληρή προπόνηση θα μπορέσουν να παίξουν. Φέτος οι αθλητές που ήρθαν ήταν πιο παιγμένοι σε σχέση με πέρυσι και οι περσινοί περισσότερο απ’ τους προηγούμενους και ούτω καθεξής. Σιγά-σιγά δίνεται περισσότερος χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς απ’ τις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες και αυτοί αρχίζουν και πρωταγωνιστούν. Έχουν και αγωνιστικό ρυθμό και περισσότερες εμπειρίες σε σχέση με άλλα παιδιά που δεν είχαν καθόλου χρόνο».

Για τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε βάλει ψηλούς στόχους, όπως και πέρυσι. Μέχρι στιγμής έχουν έρθει πολύ προσηλωμένα σε αυτόν τον στόχο τα παιδιά, έχουν κάνει πολλές θυσίες, δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Θέλουμε να πετύχουμε ό,τι καταφέραμε και πέρυσι και μακάρι κάτι καλύτερο. Σίγουρα είναι παίζει ρόλο να είμαστε υγιείς και η τύχη, αλλά πάμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Για τον όμιλο με Σερβία, Πολωνία και Γαλλία: «Είναι πολύ δυνατές οι ομάδες του ομίλου μας. Θεωρώ ότι και εμείς είμαστε μέσα σε αυτές τις δυνατές ομάδες και πρέπει να μας υπολογίζουν φέτος».