Skip to main content

NBA - Ο Μιχάλιουκ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Γιούτα Τζαζ

Στους Τζαζ υπέγραψε για 4 χρόνια ο Σβιάτοσλαβ Μιχάλιουκ, με τους «Μορμόνους» να εγγυώνται μόνο τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου. 

Ο Ουκρανός παίκτης είναι γεννημένος το 1997 και με ύψος 1.96 μέτρα αγωνίζεται κυρίως στη θέση «2» και δευτερευόντως στη θέση «3».

Την περασμένη σεζόν έπαιξε στους Μπόστον Σέλτικς, με τους οποίους κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής NBA. Με τους πράσινους κατέγραψε 41 συμμετοχές, έχοντας 4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ. 

Ο Μιχάλιουκ παίζει στον «μαγικό κόσμο» από το 2018 και έχει φορέσει τη φανέλα των Λέικερς, Πίστονς, Θάντερ, Ράπτορς, Νικς, Χόρνετς και Σέλτικς ενώ σε 293 ματς που έχει παίξει έχει 6.3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσον όρο και ενώ μένει στο παρκέ περίπου 16 λεπτά ανα παιχνίδι.

Το συμβόλαιο με τους Τζαζ θα του αποφέρει τον πρώτο χρόνο περί τα 3.5 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η μορφή του είναι τέτοια που από το καλοκαίρι του 2025 και με τη λήξη της κάθε σεζόν η παραμονή του θα είναι υπό συζήτηση, καθώς μόνο η πρώτη αγωνιστική περίοδος είναι εγγυημένη από την ομάδα της Γιούτα.