Skip to main content

Κάρτερ Ουίλιαμς: «Έφτασα στο σημείο μηδέν»

O Mάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς μιλώντας στην ιστοσελίδα stitcher.com, έκανε γνωστούς τους...δαίμονες με τους οποίους παλεύει τα τελευταία χρόνια.

Ο άλλοτε συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούμπο, επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2013, στο νούμερο 11 από τους Σίξερς, τέσσερις θέσεις πιο πάνω από τον Έλληνα σούπερσταρ, με βλέψεις και προσόντα για μια μεγάλη καριέρα, η οποία ωστόσο δεν ήρθε, κυρίως λόγω της κατάθλιψης που τον ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, έφτασε στο...σημείο μηδέν μετά την αποδέσμευση του από το Χιούστον.

Αναλυτικά όσα είπε ο 28χρονος πόιντ γκαρντ:

«Πέρασα πολλά, ξεπέρασα πολλά εμπόδια. Αντιμετώπισα προβλήματα με την πνευματική μου υγεία, ξέρεις, κατάθλιψη. Το μυαλό μού έλεγε να κάνω κάτι όταν το σώμα δεν μπορούσε να το κάνει. Θυμάμαι υπάρχαν φορές που δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι, δεν ήθελα να κάνω τίποτα. Κι έπειτα χρειάστηκε πολλή δουλειά για να νιώσω καλά, να αισθανθώ αυτοπεποίθηση και να εκτιμήσω το παιχνίδι.

Όταν κόπηκα από το Χιούστον (σ.σ. 7 Ιανουαρίου 2019) ήταν πολύ δύσκολο. Η σύντροφός μου και το μωρό μου… Είχα προβλήματα μαζί της. Στο τέλος έφυγαν. Ήμουν ένα άρρωστο ανθρώπινο ον. Κόπηκα, έμεινα εκτός πρωταθλήματος, η σύντροφος και το παιδί μου έφυγαν από το σπίτι. Εγώ είχα φτάσει στο σημείο μηδέν.

Ο κόσμος σού ασκεί κριτική για κάτι που κάνεις όλη σου τη ζωή και το αγαπάς. Ξέρεις, είναι δύσκολο να δουλεύεις τόσο σκληρά για κάτι κι έπειτα όλοι γύρω σου να σου λένε ότι… Όχι όλοι γύρω σου, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ, οι άνθρωποι των media λένε για παράδειγμα “δεν είσαι καλός σε αυτό”. Κι όμως εσύ το κάνεις σε όλη σου τη ζωή και κάτι ξέρεις γι’ αυτό…»