Skip to main content

Χιλ: «Δεν έπρεπε να έρθουμε σε αυτό το καταραμένο μέρος»

Ο γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς, μετά τη νίκη της ομάδας επί των Μάτζικ δεν θέλησε να σταθεί στο αγωνιστικό κομμάτι, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός με τον θανάσιμο τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από δυο αστυνομικούς στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Ο 34χρονος άφησε στην άκρη τα αγωνιστικά θέματα και ασχολήθηκε με τα εξωαγωνιστικά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν ήταν σωστό εν τέλει να παρεβρεθούν στην «φούσκα» του Ορλάντο και πως ο κόσμος θα πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρώτα από όλα, δεν θα έπρεπε να είχαμε έρθει εδώ σε αυτό το καταραμένο μέρος (Ορλάντο), για να είμαι ειλικρινής. Με το να έρθουμε εδώ, ξεχάσαμε τα βασικά στοιχεία για το ποια είναι τα αληθινά θέματα. Αλλά είμαστε εδώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από εδώ. Αλλά όταν όλα τακτοποιηθούν, σίγουρα κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν.Ο κόσμος πρέπει να αλλάξει. Η αστυνομία πρέπει να αλλάξει. Εμείς ως κοινωνία πρέπει να αλλάξουμε. Αυτή την στιγμή δεν βλέπουμε τίποτα απ’ αυτά.

Ζωές αφαιρούνται τώρα που μιλάμε. Δεν υπάρχει συνέπεια ή λογοδοσία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Μέχρι ο κόσμος να αλλάξει, δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις. Αυτό που είδα στο Ουινσκόνσιν μού ράγισε την καρδιά. Είμαστε εδώ, παίζουμε, να κάνουμε όλες αυτές τις κινήσεις και να βλέπουμε ότι όλα συνεχίζονται κανονικά, είναι μια χάλια κατάσταση».