Skip to main content

Γιάννης: «Κανείς δεν θα θυμάται αυτό τον αγώνα όταν έρθουν τα playoffs» (vid)

Οι Μπακς επιβλήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά των Νετς, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φρόντισε να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα, λέγοντας πως κανείς δεν θα θυμάται τα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όταν ξεκινήσουν τα Play offs.

Αναλυτικά ο Έλληνας MVP μίλησε:  

Για το γεγονός ότι στην αρχή του αγώνα μάρκαρε τον Ντουράντ: "Είναι σπουδαίος παίκτης και είχε απίστευτο παιχνίδι. Μου αρέσουν οι προκλήσεις, επειδή είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ. Χρειάζεται ομαδική δουλειά για να τον περιορίσεις. Προσωπικά αισθάνθηκα καλά. Είναι μέρος του ποιος είμαι αλλά και της ωρίμανσής μου, γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων και δέχθηκα την πρόκληση, προσπαθώντας να τον δυσκολέψω".

Για το τι εντολές είχε για το μαρκάρισμα του Ντουράντ: "Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Δεν θα πω πώς τον μάρκαρα, αλλά ότι πρέπει να τον δυσκολέψεις. Ξέρει ότι θα πάρει πολλές επιθέσεις. Ίσως όταν δεν έχει την μπάλα πρέπει να τον εμποδίσεις λίγο. Δεν πρέπει να τον αφήσεις να σουτάρει ελεύθερος, αλλά όλα αυτά τα έχουν πει και άλλοι. Ακόμα κι έτσι όμως σκόραρε 32 πόντους, είναι ο Ντουράντ. Πρέπει να σέβεσαι τέτοιους παίκτες, αλλά όταν τους αντιμετωπίζεις πρέπει να προσπαθείς να τους δυσκολεύεις και είμαι χαρούμενος που είχα αυτή την πρόκληση και τον αντιμετώπισα όσο καλύτερα μπορούσα".

Για τον Κρις Μίντλετον και τι τον κάνει ξεχωριστό: "Εχει ωριμάσει ως παίκτης και ηγέτης. Βάζει μεγάλα σουτ, σκοράρει και την ίδια στιγμή μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Πολλοί τον υποτιμούν. Είμαι μαζί του 8 χρόνια και είναι σπουδαίος παίκτης. Λατρεύω να είμαι συμπαίκτης του, είναι ο τύπος που θα σε βοηθήσει να νικήσεις παιχνίδια και που ξέρεις ότι όταν είναι μαζί σου θα κάνει την δουλειά του".

Για τον αγώνα με τους Νετς: "Δεν ήταν πλήρεις, δώσαμε ένα σόου για τους φιλάθλους, πήραμε την νίκη, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Κανείς δεν θα θυμάται αυτό τον αγώνα όταν έρθουν τα playoffs. Το βασικό είναι να χτίσουμε καλές συνήθειες και να κάνουμε τα σωστά πράγματα. Είμαι χαρούμενος για αυτά που κάναμε σωστά, αλλά η νίκη ή η ήττα δεν έχει σημασία για εμένα, γιατί στα playoffs δεν θα σημαίνει τίποτα αυτό το αποτέλεσμα".

Για το αν αισθάνθηκε πως είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του παρά το γεγονός ότι οι Νετς δεν έδιναν βοήθεια στο μαρκάρισμά του: "Ναι, βρήκα κάποια ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες μου που δεν μπήκαν. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό όμως. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, αφού οι αντίπαλοι θα μου κάνουν double-team ή θα γεμίζουν την ρακέτα και θα είναι πιο εύκολο να δημιουργήσω. Σήμερα όμως με έπαιζαν απλή άμυνα και είχα χώρους, οπότε έπρεπε να παίζω ένας εναντίον ενός. Είμαι αρκετά ώριμος για να το καταλάβω ότι δεν θα είναι κάθε αγώνας έτσι. Απλώς βλέπω την άμυνα και αφήνω το ένστικτό μου να αναλάβει".

Για το για ποιον λόγο πιστεύει ότι ο σχολιαστής των αγώνων των Μπακς, Τζιμ Πάνσκε, που αποσύρεται στο τέλος της σεζόν, αξίζει τόσο μεγάλης προσοχής: "Ξέρω ότι σιχαίνεται τόση προσοχή, αλλά δεν έχει σημασία, πρέπει να του το δείξουμε. Έχει δώσει την μισή του ζωή για τους Μπακς. Ήμουν ευλογημένος που ήμουν μέλος της πορείας του. Είμαι εδώ 8 χρόνια και ήταν πάντα ευγενικός. Είναι απίστευτος στην δουλειά του αλλά και υπέροχος άνθρωπος.

Όταν ήρθα στο Μιλγουόκι στα 18 μου χρόνια, με συμβούλευε από την πρώτη μέρα, μου μιλούσε, με έκανε να αισθάνομαι άνετα στις συνεντεύξεις αν και δεν ήξερα καλά αγγλικά, δίνοντάς μου από πριν τις ερωτήσεις. Απλώς με έκανε να νιώθω άνετα. Μετά τα εκτός έδρας παιχνίδια καθόταν μαζί μου στο αεροπλάνο και μου μιλούσε. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, είχε μία σπουδαία καριέρα με τους Μπακς και του εύχομαι τα καλύτερα. Εγώ και αυτός είμαστε φίλοι, είτε είναι εδώ είτε όχι. Είναι οικογένεια. Φίλοι των Μπακς, δείξτε του αγάπη".

Για το πόσο δύσκολο είναι για τους ρολίστες τους Μπακς (τουςεκτός Γιάννη, Μίντλετον, Χόλιντεί δηλαδή) να είναι έτοιμοι να σουτάρουν όταν δεν έχουν την μπάλα τόσο συχνά στα χέρια τους: "Είναι δύσκολο να είσαι στην θέση τους, αφού μπορεί το ένα βράδυ να σουτάρεις μία φορά, την άλλη πέντε, την άλλη να μην πάρεις καν σουτ και στον επόμενο αγώνα να πάρεις 15 σουτ. Πρέπει όμως να είναι έτοιμοι. Είναι όμως και η δική μας δουλειά δύσκολη, αφού πρέπει να δημιουργούμε, να σκοράρουμε και να παίζουμε άμυνα.

Καταλαβαίνουμε ότι όλοι έχουμε δύσκολη δουλειά, αλλά ως ομάδα προσπαθούμε ο ένας να κάνει πιο εύκολη την δουλειά του άλλου. Όποτε έρχομαι στο γήπεδο ξέρω όμως ότι οι συμπαίκτες μου είναι έτοιμοι και θα τους χρειαστούμε να παίξουν άμυνα, να βάλουν σουτ, να δημιουργήσουν. Χωρίς αυτούς δεν θα είμαστε σπουδαίοι. Χωρίς εμένα, τον Κρις, τον Χόλιντεϊ δεν θα είμαστε σπουδαίοι. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι, επειδή τους χρειαζόμαστε".