Skip to main content

Ίρβινγκ: «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, απλά είμαι διστακτικός, δεν ισχύει ότι αποσύρομαι»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ αποφάσισε μέσω  ενος ίνσταγκραμ live να τοποθετηθεί για το θέμα του εμοβολιασμού αλλά και στις φήμες ότι σκέφτεται να αποσυρθεί. Ο σπουδαίος γκαρντ μεταξύ άλλων είπε πως δεν είναι αντιεμβολιαστής, απλά είναι διστακτικος, ενώ για όσους έχουν εμβολιαστεί λέει ότι αφού πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για εσένα σε στηρίζω. Επίσης μίλησε και για την φήμη πιθανής απόσυρσης, την οποία και απέρριψε λέγοντας είναι δυνατόν να παρατήσει το όνειρο ενός πρωταθλήματος; Να μην έχει καθημαρινή επαφή με αυτό που αγαπάει και με τους συμπάικτες του;

Αναλυτικά όσα είπε ο Ίρβινγκ:

« Επέλεξα να μην εμβολιαστώ. Αυτή είναι η επιλογή μου και θέλω να την σεβαστείτε.  Είμαι στο πλευρό όσων πιστεύουν σε αυτό που είναι σωστό. Όλοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θεωρούν πως είναι σωστό για τον εαυτό τους. Βλέποντας το πώς έχει χωριστεί ο κόσμος, είναι λυπηρό για εμένα. Οι άνθρωποι χάνουν τις δουλείες τους επειδή είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. 

Δεν είμαι αντιεμβολιαστής, δεν έχει σχέση με αυτό. Έχει σχέση με το τι αισθάνεσαι σωστό. Νιώθω αμφιβολία και είναι εντάξει αυτό. Ξέρω τις συνέπειες που θα έχει στην ζωή μου αυτή η απόφαση. Είναι τρελές εποχές αυτές που ζούμε. Δεν πλήγωσα κανέναν, δεν έκανα κάποιο έγκλημα.

Αν επιλέξεις να εμβολιαστείς, σε στηρίζω. Κάνε το καλύτερο για εσένα. Συνεχίζω να προσεύχομαι για όλους αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από την πανδημία του κορονοϊού».

Τέλος, ο Ίρβινγκ αναφέρθηκε και στην φήμη που υπάρχει ότι σκέφτεται να αποσυρθεί από τα παρκέ, λέγοντας: «Νομίζετε ότι θα παρατήσω το όνειρό μου να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα; Νομίζετε ότι θέλω να παρατήσω την δουλειά μου; Νομίζετε ότι θέλω να κάθομαι σπίτι και να μην κάνω πράγματα μαζί με τους συμπαίκτες μου; Μην πιστεύετε ότι αποσύρομαι, ότι θα αφήσω αυτό το παιχνίδι επειδή είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο ή επειδή μένω ανεμβολίαστος. Μην τα πιστεύετε αυτά».