Skip to main content

Γιανγκ: «Είναι εκνευριστικό, υπάρχουν πολλά χαμένα σφυρίγματα»

Αντίθετος με την απόφαση του ΝΒΑ να αλλάξει τα κριτήρια του, αναφορικά με τον καταλογισμό των φάουλ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τρε Γιανγκ.

"Δεν θέλω να δεχθώ πρόστιμο, αλλά είναι εκνευριστικό. Υπάρχουν πολλά χαμένα σφυρίγματα. Είναι μπάσκετ. Υπάρχει εντύπωση ότι (σ.σ οι διαιτητές) μαθαίνουν ακόμα και αυτό είναι εκνευριστικό", ήταν το αρχικό σχόλιο του αστέρα των Χοκς, για να προσθέσει:

"Είδα ότι ο Χάρντεν είπε ότι οι κανονισμοί άλλαξαν για αυτόν, αλλά δεν είναι ότι στοχεύουν μόνο σε έναν ή δύο παίκτες. Έχουν επηρεαστεί κι άλλοι. Βλέπει κάποιος μπάσκετ, ο Ντέιμιεν Λϊλαρντ δεν είχε ποτέ 17 πόντους μέσο όρο πιθανότατα από τότε που ήταν ρούκι. Υπάρχουν άλλοι παίκτες, όπως ο Ντέβιν Μπούκερ που έχει 18 πόντους μέσο όρο. Υπάρχουν παίκτες που πάνε προς το καλάθι σε ευθεία γραμμή και τους βγάζουν εκτός ισορροπίας. Είναι ακόμα φάουλ αυτό, είτε ο αντίπαλος χρησιμοποιεί το κάτω μέρος του σώματός του είτε τα χέρια του".

Μάλιστα, ο Γιανγκ έκανε λόγο και για τον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού στους παίκτες: "Είναι άλλο πράγμα να γέρνει κάποιος πίσω ή να πέφτει ηθελημένα πάνω σε αντιπάλους. Υπάρχουν πράγματα με τα οποία συμφωνώ στους νέους κανονισμούς, αλλά υπάρχουν πράγματα που είναι ακόμα φάουλ και κάποιοι θα χτυπήσουν. Ειδικά ένας μικρότερος σε μέγεθος παίκτης όπως εγώ που τα βάζω με μεγαλύτερους και πιο δυνατούς αντιπάλους. Χρησιμοποιούν το σώμα τους, τα πόδια τους και τα χέρια τους για να με σταματήσουν".