Skip to main content

Σκαραφίγκας: «Ο βασικός λόγος που το Μαρούσι συνεχίζει να πορεύεται είναι η ταπεινότητα»

Στο… κλειδί της επιτυχίας του Αμαρουσίου, που το φέρνει στην Basket League μετά από 11 χρόνια, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Σκαραφίγκας, ο οποίος αποθέωσε την Βασιλεία Γκουζίνη. Όσον αφορά τον αρχηγό της ομάδας, Παύλο Ξύδα, χαρακτήρισε την σεζόν ονειρεμένη.  

Αναλυτικά:

Γιώργος Σκαραφίγκας (προπονητής Αμαρουσίου): «Συγχαρητήρια στον Τρίτωνα και στην ΕΟΚ. Υπάρχει ταπεινότητα στην ομάδα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα συνεχίζει να πορεύεται, είτε χάνει είτε κερδίζει. Η κυρία Γκουζίνη είναι σύζυγός μου, για όσους δεν ξέρουν. Δεν είναι εδώ επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι μια πολύ καλή προπονήτρια. Στο δρόμο τής είχα πει ότι θα αποβληθώ, δεν το λέω χαριτολογώντας, είναι πραγματικότητα. Τα παιδιά και εμείς είμαστε περήφανοι και εκείνοι πρέπει να είναι για τους εαυτούς τους. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες όλο το χρόνο. Και ο τρόπος που σήμερα δεν παράτησαν το ματς δείχνει ότι έχουν… μεγάλα. Όταν φύγω από το Μαρούσι, θα ήθελα να είναι η επόμενη προπονήτρια η Βασιλεία. Αξίζει και δεν είναι κανένας σε αυτή την ομάδα για άλλους λόγους. Το αποτέλεσμα τα δείχνει όλα».

Βασιλεία Γκουζίνη (προπονήτρια Αμαρουσίου): «Έγινε όλο γρήγορα, με την αποβολή του κόουτς. Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την άνοδο. Εγώ απλώς συνέχισα το έργο του κόουτς Σκαραφίγκα, δεν έκανα κάτι διαφορετικό από το να ακολουθήσω το πλάνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο».

Παύλος Ξύδας (αρχηγός Αμαρουσίου): «Η σεζόν ήταν ονειρεμένη, δεν ήταν τόσο εύκολη γιατί είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η δύναμή μας ήταν ότι στις ήττες αντί να σπάμε, δενόμασταν. Σήμερα είτε κερδίζαμε εμείς, είτε ο Τρίτων, δεν θα είχε τόση σημασία. Απλώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τόσα χρόνια στην ομάδα έχω ζήσει τρομερή στήριξη και αυτό σου μένει, οι άνθρωποι και οι στιγμές αυτές. Ήταν ένα όνειρο που το περιμέναμε πολλά χρόνια».