Skip to main content

Ζορμπάς: « Το παιχνίδι με τον Έσπερο είναι ένα “πρέπει” για εμάς»

Ο Θωμάς Ζορμπάς φιλοξενήθηκα στον διαδικτυακό «αέρα» του EOK WEB Radio, με τον παίκτη του Ερμή Σχηματαρίου να μιλά:

Για το παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας: «Εμείς προερχόμαστε από μια ήττα που δεν περιμέναμε, γιατί είχαμε ένα σερί νικών και θέλαμε να το συνεχίσουμε. Για ‘μας είναι ένα “πρέπει” το παιχνίδι με τον Έσπερο, γιατί δε θέλουμε να δημιουργηθεί σερί ήττων. Θεωρώ πως έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά, παρ’ ότι ήταν διπλή εβδομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του κόουτς Οικονόμου θα πάνε όλα όπως τα υπολογίζουμε».

Για την προσαρμογή του στον Ερμή: «Το κλίμα είναι πολύ οικογενειακό, υπάρχει μια ηρεμία, μπορούμε να δουλέψουμε με πιο καθαρό μυαλό. Δεν υπάρχει αυτή η πίεση που ένιωθες στον Ηρακλή, η οποία βέβαια ήταν κάτι θετικό. Τα παιδιά με έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο, με έχουν κάνει να νιώθω ότι είμαι μέλος της ομάδας αρκετό καιρό και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν ένιωσα ότι πήγα σε κάποιο ξένο κλίμα, γιατί υπήρχαν και παιδιά που τα γνωρίζω. Δε με δυσκόλεψε καθόλου να ενσωματωθώ σε αυτό το καινούργιο κλίμα, ένιωσα πολύ οικεία εξ αρχής. Ο κόουτς Οικονόμου προσπαθεί να μου δείξει τον ρόλο μου στην ομάδα και πιστεύω ότι τα καταφέρνουμε πολύ καλά μέχρι στιγμής, αν και είναι νωρίς ακόμα».

Για τη συνεργασία του με τον κόουτς Νίκο Οικονόμου: «Είναι λίγο ξεχωριστό, γιατί είναι ένα μεγάλο όνομα στον χώρο του μπάσκετ. Προσπαθώ να γίνω “σφουγγάρι” όποτε είμαι στην προπόνηση, γιατί θέλω να “ρουφάω” όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται. Έχουμε παραπλήσιο ρόλο στο μπασκετικό κομμάτι. Με βοηθάει πάρα πολύ, με διορθώνει εκεί που πρέπει μου λέει τα λάθη μου και τι κάνω καλά. Ξέρει πώς θα συμπεριφερθεί κι ο ίδιος σε έναν παίκτη. Δεν είναι απλά μια σχέση παίκτη-προπονητή, είναι κάτι παραπάνω».

Για τον Ζακ Μπράιαντ: «Ο Ζακ είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί και τον ευχαριστώ πραγματικά μέσα στην καρδιά μου, γιατί με βοηθάει. Δεν περίμενα ποτέ ένας ξένος παίκτης σε μια χώρα διαφορετική απ’ τη δική του να βοηθάει τόσο πολύ, γιατί συνήθως τέτοιοι παίκτες έρχονται για το ατομικό τους κομμάτι. Με έχει βοηθήσει να προσαρμοστώ πάρα πολύ γρήγορα, με διορθώνει κι έχουμε αναπτύξει πάρα πολύ καλή σχέση. Πιστεύω ότι βοηθάει πολύ να υπάρχει κάποιος ξένος μέσα στην ομάδα και ειδικά τέτοιου επιπέδου».

Για την Elite League: «Είναι η 2η μου χρονιά σαν επαγγελματίας και θεωρώ πως είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε ένα πρωτάθλημα που έχει αλλάξει τόσο και υπάρχει τόση ανταγωνιστικότητα. Πιστεύω πως είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την καριέρα μου και με βοηθάει να ενταχθώ με έμπειρους παίκτες και με παιδιά που θέλουν να “κυνηγήσουν” τα όνειρά τους όπως εγώ. Είναι πολύ θετικό που η Elite League έχει αλλάξει τόσο πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Στοχεύω αρκετά ψηλά, όμως προσπαθώ να πατάω στα πόδια μου. Θα ήθελα κάποια μέρα να παίξω στην Ευρωλίγκα, αλλά πάω βήμα-βήμα και ίσως κάποια στιγμή μπορέσω να τα καταφέρω».