Skip to main content

Τσαουσίδης: «Στην τελευταία φάση η εντολή ήταν να κάνουμε φάουλ, η ΝΕΜ μπορεί να ανεβεί στην Basket League»

Ο Λευτέρης Τσαουσίδης assistant coach της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος δεν συνιστά κάποιο άγνωστο όνομα στον μπασκετικό χώρο με καριέρα 20 ετών ως παίκτης σε όλες τις εθνικές κατηγορίες και έπειτα συνεργασία με τον Άρη Λυκογιάννη στην Basket League επί συναπτά έτη . Μετά το φινάλε της αναμέτρησης Παπάγου - ΝΕΜ 73-76 για την 26η αγωνιστική της Elite League, μίλησε στον σπουδαστή του Cmp Sports Δημήτρη Στανέλλο για τα σημεία - κλειδιά του αγώνα , την ανατροπή από το -19 αλλά και το συναρπαστικό φινάλε που περιμένει την ομάδα του ..

-Κόουτς είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπυ, είδαμε τον Παπάγο να μπαίνει πολύ δυνατά όμως εσείς πήρατε την νίκη με σπουδαία ανατροπή . Πως κατάφερε να έρθει αυτή όμως ;

« Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς , καθώς ο Παπάγος είναι πολύ δυνατός μέσα στην έδρα του , είναι πολύ ποιοτική ομάδα , έχουν επιστρέψει τραυματίες και έχουν βρει ρυθμό κάνοντας καλές εμφανίσεις . Εμείς δεν ξεκινήσαμε καλά , ήμασταν χαλαροί σε όλες τις μάχες , ο Παπάγος έδειξε να το θέλει πολύ περισσότερο σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες γι’αυτό και έφυγε η διαφορά. Όταν καταφέραμε να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε καταφέραμε να ροκανίσουμε την διαφορά σχετικά γρήγορα στο ημίχρονο . Τα παιδιά το έχουν ξανακάνει πολλές φορές , έχουμε παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και το δείχνουν σε κάθε παιχνίδι αυτό , άσχετα αν είναι αποτελεσματικοί ή όχι . Είναι δεδομένο ότι το θέλουν πολύ , θέλουν πολύ να κερδίζουνε και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους έχουμε . Συγχαρητήρια στα παιδιά ».

-Στο δεύτερος μέρος προς το τέλος υπήρξε τεράστια εναλλαγή συναισθημάτων και μπήκαν μεγάλα σουτ από τους Γκάτζια και Μπράντφορντ για την ομάδα σας . Ήταν αυτά τα σουτ που έκριναν το παιχνίδι ;

«Όπως πήγε το παιχνίδι φαινόταν ότι οποίος βάλει ή χάσει το μεγάλο σουτ αντίστοιχα θα είναι και αυτός που θα έχει το πλεονέκτημα βάζοντάς το η το μειονέκτημα άμα το χάσει . Η ψυχολογία εναλλασσόταν και στις δύο πλευρές και ήταν πολύ κρίσιμη η άμυνα που βγάλαμε στο τέλος».

-Στην τελευταία επίθεση ποια ήταν η εντολή από τον πάγκο ;

« Στην τελική επιλέξαμε να παίξουμε άμυνα . Βέβαια η εντολή ήταν να γίνει φάουλ όμως δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι για να το κάνουμε . Προφανώς φοβηθήκαμε να μην το δώσουμε πάνω στο σουτ . Έπρεπε να γίνει το φάουλ γιατί ήταν η εντολή από τον πάγκο . Όλα καλά όμως αφού δεν μπήκε το σουτ είμαστε τυχεροί ».

-Από εκεί και πέρα απομένουν τέσσερα παιχνίδια για το τέλος και το ερώτημα είναι το εξής : Μπορεί η ΝΕΜ να ανέβει στην Basket League ;

« Όλοι οι διεκδικητές μπορούν να ανέβουν στην Basket League . Η ΝΕΜ για έναν λόγο παραπάνω όμως . Είμαστε δεύτεροι , έχουμε καλή διάθεση και έχουμε κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα αναλογικά με τα στάνταρ μας . Σαφώς και μπορεί να ανέβει η ΝΕΜ όπως και οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά μέχρι τότε υπάρχει η διαδικασία των play-offs, υπάρχει το Final-4, οι ομάδες έχουν αναμορφωθεί , είδατε τώρα την μεγάλη ανταλλαγή που έκανε ο Μίλωνας με τον Ερμή Σχηματαρίου όποτε υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να κοιτάμε αν θα ανέβουμε ή αν θα μείνουμε στην κατηγορία ».