Skip to main content

Βίκος: Έκανε το… μπαμ με Καββαδά

Την… βόμβα Καββαδά πυροδότησε ο Βίκος, με την ομάδα των Ιωαννίνων να ανακοινώνει την συμφωνία της με τον διεθνή σέντερ.

Ο 33χρονος σέντερ έχει μια σπουδαία καριέραα στην πλάτη του, όντας πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας, κάτοχος του Basketball Champions League αλλά και του διηπειρωτικού, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Euroleague (με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) και Eurocup (με τον Πανιώνιο.)

 Όσον αφορά την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λαυρίου στην Basket League έχοντας σε 14 παιχνίδια και 13 λεπτά συμμετοχής μ.ο., 5,4 πόντους και 2,8 ριμπάουντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση των Vikos Φalcons ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον διεθνή center, Βασίλη Καββαδά για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. O Βασίλης είναι πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος, κάτοχος του Basketball Champions League και του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και έχει συμμετάσχει 3 χρονιές στη Euroleague (με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) και το Eurocup (με Πανιώνιο).

Ο Βασίλης είναι γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1991, έχει ύψος 2,06 και αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας που χτίζει ο κόουτς Μούτσιος για τη συμμετοχή των Φalcons στην Elite League την επόμενη σεζόν.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιωνικό Νικαίας το 2008. Το ντεμπούτο του στην Α1 το έκανε δύο χρόνια αργότερα, ως παίκτης του Πανιωνίου, στον οποίο αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2010-2013).

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του τον οδήγησαν στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε δύο χρονιές, κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας και τη σεζόν 2015-2016 δόθηκε στον Αρκαδικό υπό τη μορφή δανεισμού, έχοντας 14,8 πόντους και 6,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Τη σεζόν 2016-2017 υπέγραψε στον Άρη, στον οποίο μέτρησε 9 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Την επόμενη διετία (2017-2019) αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε το Basketball Champions League, το Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Κύπελλο Ελλάδας.

Το 2019 υπέγραψε στον Ηρακλή και έμεινε εκεί για δύο σεζόν. Την πρώτη είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1,1 κοψίματα κατά μέσο όρο. Τη δεύτερη σεζόν είχε 12,3 πόντους, 8,9 ριμπάουντ και 1 κόψιμο ανά παιχνίδι, επιδόσεις που τον επανάφεραν στο πιο υψηλό επίπεδο, καθώς επέστρεψε στην Εθνική ομάδα και αγωνίστηκε στο προ-ολυμπιακό τουρνουά (2021) υπό τις οδηγίες του Rick Pitino, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.

Τη σεζόν 2022-23 επέστρεψε στον Άρη για δεύτερη θητεία, έχοντας 15 συμμετοχές με 5,2 πόντους και 3,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Με την Εθνική Ανδρών έχει αγωνιστεί, επίσης, στο Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία και στο προ-ολυμπιακό Τουρνουά του 2016 στο Τορίνο.

Ο Βασίλης έχει αγωνιστεί και στη Euroleague, τις σεζόν 2013-15 με τον Ολυμπιακό και τη σεζόν 2021-22 με τον Παναθηναϊκό (5,3 πόντοι, 1,7 ριμπάουντ σε 11 αγώνες)

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λαυρίου στην Basket League έχοντας σε 14 παιχνίδια και 13 λεπτά συμμετοχής μ.ο., 5,4 πόντους και 2,8 ριμπάουντ.

Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Καββαδά για τη μεταγραφή του στους Vikos φalcons: "Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ που θα αποτελέσω κι εγώ με την σειρά μου μέλος του πολύ ενδιαφέροντος project των Vikos Φalcons στην Elite League. Η προσέγγιση όλου του οργανισμού προς το πρόσωπό μου και η ανάπτυξη του πλάνου τους για το παρόν και το μέλλον του μπάσκετ στην περιοχή, με έκαναν να αποδεχθώ την πρόκληση με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Eύχομαι να έχουμε όλοι μαζί μια υγιή σεζόν και να προσφέρουμε όμορφες στιγμές στον κόσμο της πόλης των Ιωαννίνων”.

Καλωσήρθες στην ομάδα μας Βασίλη και σου ευχόμαστε καλή σεζόν με υγεία!